[Piesa de teatru] – Marjorie Prime de JORDAN HARRISON

Tocmai ce-am venit de la aceasta piesa si chiar daca dupa acest articol o sa devin “vedeta” vreau sa scriu cateva randuri despre spectacol. Cand am intrat prima oara in sala si l-am vazut stand drept cu spatele pe el adica pe Walter interpretat de Dumitru Georgescu mi-am adus aminte un pic de Grey. Piesa in sine m-a tulburat din cauza dialogurilor si daca urmarim cu atentie fiecare replica aceasta ne transmite un mesaj. Dialogurile sunt naturale, realiste si apropiate.

Mi-a placut foarte mult pe langa actorul Dumitru Georgescu si actrita Livia Iorga. Marjorie Prime e un spectacol care se constituie dintr-o suta de secvente care recompun momente din istoria unei familii, unde trecutul si prezentul se intalnesc urmand mai apoi sa elimine tot ceea ce le provoaca lacrimi, suferinta si nefericire. Scrisa de Jordan Harrison piesa are un subiect foarte delicat care ne face sa intelegem toate starile prin care trece bolnavul. O mama bolnava incurabil unde fiica si sotul acesteia aduc in viata ei prezenta un Walter care trebuie sa invete sa devina primul sot al lui Marjorie. O scena care m-a facut sa tresar a fost conflictul dintre Tess si Jon pentru ca oricat de mult incerca el sa-I readuca amintirile aceasta inca se gandea la mama ei ca si cum era vie. Isi aducea aminte toate cuvintele mamei ei si nu mai stia prin ce metoda sa o mentina ca la inceput.

Actorii isi fac treaba minunat si cu toate ca piesa in sine m-a emotionat am observat la fiecare actor expresia fetei ori de cate ori isi spunea replica pentru ca ceea ce fac ei e o arta si cred ca acest spectacol merita vazut si mai apoi revazut. Chiar daca am fost prima data in sala Studio Teofil Valcu mi-a placut; sonorizarea a fost buna iar jocurile de lumini se incadrau perfect cu atmosfera piesei.

In concluzie mergeti la teatru des pentru ca aveti ce vedea. Multumim Teatrul National Vasile Alecsandri si actorilor pentru piesa. In special regizorului Radu Iacoban.

  • Distribuția: Mihaela Arsenescu Werner, Doru Aftanasiu, Livia Iorga, Dumitru Georgescu
  • Regia: Radu Iacoban
  • Scenografia: Tudor Prodan

Written by

59   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns