Despre mine

“We live in a box of space and time. Movies are windows in its walls. They allow us to enter other minds, not simply in the sense of identifying with the characters, although that is an important part of it, but by seeing the world as another person sees it.” Roger Ebert

Acum trei ani, mersul la cinema era pentru mine un eveniment ce avea loc de maxim 5 ori pe an. În prezent, mersul la cinema, urmăritul filmelor și al serialelor este cea mai mare pasiune a mea, de care sunt foarte mândră și încântată.

Cu timpul, am început să merg la cinema din ce în ce mai des deoarece voiam să văd cât mai multe filme și toate îmi stărneau curiozitatea pentru că nu văzusem prea multe până atunci. Nu știam ce genuri îmi plac, nu știam care e filmul meu preferat, nu aveam habar de IMAX sau 4DX. Acum, toate acestea fac parte din lumea mea. Mă duc la cinema o dată la o săptămână, două.

Pentru mine, filmele sunt în principal o modalitate de a mă deconecta de la lumea reală și de a călători cu imaginația și gândul în altă lume, cea a ficțiunii, alături de personaje mai mult sau mai puțin simpatice de fiecare dată. Doua ore în care îmi pot folosi imaginația să creez situațiile ce cred că vor avea loc sau să fac chiar opusul, să-mi dau frâu liber imaginației și să las acțiunea să mă ghideze prin tot felul de întâmplări, locuri și învățături.

De asemenea, fiecare film conține o morală, o zicală după care ne putem ghida zi de zi sau pe care ne-o putem aminti din când în când și să ne inspire (ex. Bohemian Rhapsody, Instant Family, Creed II). Prin intermediul filmelor îmi este mai ușor să mă exprim și să nu mă mai gândesc la realitate, care nu este mereu atât de strălucită.

Cu ajutorul acestui blog o să-mi exprim părerea despre multe filme și o să încerc să vă conving să le vedeți sau să nu. Oh, am atâtea de scris!! Sunt atât de bucuroasă că acum am o modalitate de a-mi exprima opiniile liber, știind că nu sunt singura care suferă alături de aceste povești. 🙂

3 comentarii la „Despre mine

Lasă un răspuns