[Cronica] – IT : Chapter Two (2019)

Stiu ca ati auzit cu totii de celebrul clovn malefic Pennywise care tortura si chinuia copii in micutul orasel Derry. Ei bine, in partea a doua a seriei IT se intoarce mult mai malefic si mai sangeros.

Cei sapte copii, care acum sunt niste adulti in toata firea sunt mai hotarati ca niciodata sa razbune moartea lui Georgie si sa darame maleficul clovn. Roscata sexy Beverly (Jessica Chastain) acum transformata intr-o femeie in toata firea duce o casnicie toxica cu un sot violent unde violenta de pe ecran este la fel de inspaimantatoare ca cea din registrul fantasy. Amorsarea poveștii e un pic forțată – toți foștii prieteni revin în orașul natal imediat ce primesc telefonul de la Mike, singurul care a rămas în oraș. Secvența primei întâlniri dintre foștii prieteni, la masă, unde isteria ajunge la cote înalte, e o replică a scenei din miniseria It din 1990. Evolutia clovnului Pennywise m-a socat pentru ca desi stiam cine e in spatele mastii si-a interpretat rolul mai bine ca niciodata.

Nu degeaba Stephen King l-a ales pe Bill Skarsgard sa-l joace pe clovn. Bill aduce foarte mult cu Pennywise. Si recunosc ca ii se potrivesc asemenea roluri in filmele horror. Nu stiu cum sunt altii, insa pe mine m-a bufnit rasul la unele scene. Chapter Two nu mai e filmul ce se poate urmari in familie, nu mai e productia care introducea genul horror unui public tanar, ci e un slasher in care privitorul nu este crutat. In partea a doua a seriei IT personajele sunt mult mai complexe ca in nici un alt horror, povestea e semnificativa, mesajul capabil sa atinga orice spectator.

Sunt convinsa ca toata lumea il iubeste pe Stephen King mai ales felul sau de a scrie. Am uitat sa mai precizez ca cei sapte copii au fost alesi foarte bine, sunt multi actori din seriale pe care ii putem recunoaste foarte usor. Muschietti este fidel convingerii lui Stephen King că, atunci când vine vorba de intrigă, conflict și timp narativ, cu cât este mai mult, cu atât mai bine. Dar numărul de pagini și timpul de vizionare sunt două lucruri diferite. Un roman de 1.100 de pagini precum „It” poate fi citit, pagină după pagină, dintr-o suflare. Dar un film de 2 ore și 49 de minute mai mult trage de timp, erodează premisa și pune la încercare răbdarea spectatorului, în timp ce se târâie spre confruntarea finală.

In concluzie, daca sunteti fani ai genului horror recomand toate cartile scrise de Stephen King

Written by

60   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns