Cine este Nive Nielsen, actrita principala din serialul The Terror?

Printre atâtea figuri masculine îmbrăcate în uniforme britanice, care populează universul înghețat al serialului „The Terror” (dat joia, de la 22:00, de AMC), se detașează și o figură  feminină. Lady Silence, cum o numesc marinarii din expediția din poveste. Aceasta este fiica unui șaman de temut din zona arctică unde locuiește populația netsilik, zonă destabilizată de apariția în zonă a celor două nave pline de europeni, la mijlocul anilor 1800: HMS Erebus și HMS Terror. Dacă într-adevăr ea deține cheia inversării dezastrului supranatural care amenință supraviețuirea grupului de exploratori, Lady Silence trebuie să învețe să-și controleze temerile și să își protejeze și poporul, și străinii de care s-a apopiat.

Singura prezență feminină principală a poveștii marca AMC este interpretată de Nive Nielsen (38 de ani). Cântăreață (și actriță ocazional) de meserie, Nive e originară din Nuuk (capitala Groenlandei) și este inuită. Postul AMC a insistat să folosească o actriță locală pentru rol, pentru a păstra acuratețea istorică. În plus, din distribuție mai fac parte trei actori din Nunavut (Cannada): Johnny Issaluk, Apayata Kotierk și Vinnie Karetak.
Bruneta – care acum este însărcinată cu gemeni – și-a început cariera ca solistă a formației groenlandeze Nive and the Deer Children, care s-a lansat în 2009, cu albumul „Nive Sings!” (acesta a avut un succes enorm, 1 din 10 groenlandezi cumpărându-l). Grupul a adunat, de-a lungul timpului, numeroase trofee, a făcut turnee în Europa, America de Nord, Japonia și Coreea de Sud, iar acum lucrează la al treila album. Nive are în CV un an de studii în Spania, un an la colegiu în Norvegia, studii de științe politice la Universitarea Carleton (Ottawa, Canada) și un master în Antropologie Vizuală de la Colegiul Goldsmiths (Marea Britanie). După toate acestea, a revenit în Groenlanda, unde s-a angajat în televiziunea și radioteleviziunea locale, ca documentarist, producător și prezentator. Ulterior, a apărut în câteva emisiuni și documentare de aici și în filmul „Lumea nouă” (alături de Colin Farrell).
Nielsen a crescut cu povești inuite legate de locul scufundării navelor Erebus și Terror și moartea marinarilor, cu aproape 170 de ani în urmă, dar până la rolul din serialul AMC nu auzise și varianta britanică a poveștii. „Am fost surprinsă de modul în care era percepută povestea în Marea Britanie. A fost interesat să descopăr că Franklin a fost un om înstărit, în căutare de aventură în această prestigioasă expediție, care s-a terminat oribil”, a povestit ea pentru cbc.ca. La filmările din Ungaria și Croația, Nielsen a purtat costume făcute din blană de ren, în care i-a fost prea cald – temperaturile din studio și cele exterioare fiind ridicate față de cele arctice, din poveste. Prin urmare, actrița a purtat pe sub haine o vestă care o răcorea, pompând continuu apă înghețată. Pasiunea pentru veridicitate a producătorilor „The Terror” reiese și din dialoguri: Nielsen vorbește alt dialect al limbii inuktitut, față de cel al al personajului ei, așa că i s-au spus la telefon replicile în dialectul netsilik, pe care le-a repetat până le-a învățat corect.

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns