[Cronica de film] – The Tomb (2009)

Nu spun asta ca sa ma laud dar o fac pentru ca iubesc literatura horror & fantasy in general si il apreciez foarte mult pe autorul Edgar Allan Poe. De ce? Pentru ca scrie intunecat, sumbru, trist si melancolic. Are foarte multe povestiri dupa care s-au facut filme. Preferatele mele sunt Prabusirea casei Usher si Ligeia.

Astazi o sa va vorbesc despre Ligeia (sau cum a fost lansat in SUA sub denumirea de The Tomb). Filmul din 2009 care pe mine m-a facut sa gandesc la povestirile si nuvelele lui in timp ce le citeam. Filmul vorbeste despre un scriitor pe nume Jonathan Merrick care se indragosteste de o frumoasa si misterioasa ucrainianca pe nume Ligeia Romanova. Suferind de o boala incurabila, Ligeia nu se da in laturi de la nimic pentru a evita moartea, ea furand sufletele oamenilor. Cei doi locuiesc intr-un castel din Ucraina pe malul Marii Negre. La scurt timp, Jonathan afla despre cercetarile stiintifice ale sotiei sale.

Ceea ce mi-a placut a fost decorul in care a fost amplasata actiunea filmului, apoi mi-au mai placut Ligeia si Jonathan. Sofya Skya este o actrita minunata si extraordinar de frumoasa. Jonathan este interpretat de actorul Wes Bentley.

Daca sunteti fani ai acestui autor va recomand cu drag sa-i cititi cartile si apoi sa-i cautati filmele pentru ca sunt foarte multe variante.

Written by

60   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns