[Cronica] – Single All the Way (2021)

Nu am crezut niciodată ca ma voi atasa atat de mult de un autor datorita cartii sale, asa ca, m-am bucurat din tot sufletul cand a acceptat sa scrie pe blogul nostru. Ce surpriza poate fi mai frumoasa decat asta? Teo Savin iti multumim pentru ca esti prezent aici.

Iesit din sfera filmelor traditionale, “O baiat frumos!”, vine cu o cu o poveste atipica pentru orice colt din aceasta lume. Desi filmul este incadrat la filme cu tematica gay, personal l-as trece la categoria filmelor sociale, pentru ca subiectul trateaza adevarul ascuns a unei comunitati marginalizate.
Filmul intra repede in subiect, nefiind nevoie de prea mul timp pana sa-ti dai seama care va fi subiectul acestuia.

Satul de grija nedisimulata a parintilor, Peter, a carei orientare sexuala o cunoaste atat familia cat si prietenii lui, hotaraste sa le faca cunostinta cu noul sau iubit cu care spera ca, in sfarsit, va avea o relatie de lunga durata, iar parintii lui vor inceta sa-si mai faca griji in privinta singuratatii fiului lor, iar momentul potrivit pentru aceasta ocazie este, evident, Craciunul!Ironia sortii, sau mai bine zis, o femeie, face ca planul lui Peter sa esueze inca de la inceput, motiv pentru care Peter ii propune lui Nick, colegul sau de camera, sa joace rolul de iubit fals in fata parintilor lui, nestiind de planurile mamei lui care ii aranjase deja o intalnire cu un alt barbat! Da! Vrand sa-l vada fericit si la casa lui, propria mama avusese grija sa-I gaseasca fiulului ei un barbat cu care sa-l cupleze, iar acum cinefilul roman se gandeste daca vrea cu adevarat sa vada un astfel de film, pentru ca el a fost invatat ca filmele usor romantate au ca eroi principali o femeie si un barbat.

Ajunsi la casa parintilor dintr-un alt stat, planul lui Peter si Nick esueaza si de aceasta data, iar de aici povestea curge intre ambitia mamei ca fiul ei sa se cupleze cu alesul ei, in timp ce restul familiei, incepand de la nepotii de 8 ani, pana la parintii de 60 de ani are alte planuri cu Peter.
Cine va avea castiga de cauza, ramane sa aflati singuri.

Un film fara situatii extreme, usor intuitiv, deloc vulgar sau obscen pe care il puteti vedea intr-o zi de duminica. Nu este un film de nota 10, insa este un film din care oricine poate invata ce inseamna grija fata de un membru al familiei, pentru ca, ce sa vezi….aceste lucruri chiar exista!

Trailer: 

Written by

59   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns