[Cronica de film] – All the Money In The World (2017)

Câștigător al Globului de Aur și nominalizat la Oscar pentru interpretarea impecabilă din filmul „Pentru toți banii din lume”, Christopher Plummer îl întruchipează din 2 februarie pe marile ecrane din țară, pe controversatul miliardar J. Paul Getty, care a șocat o lume întreagă, după ce a refuzat să plătească răscumpărarea nepotului răpit.

Plummer s-a alăturat în ultimul moment distribuției din care mai fac parte Michelle Williams și Mark Wahlberg, în urma polemicii mult mediatizate care îl viza pe Kevin Spacey, ales inițial pentru interpretarea personajului. Opţiunea echipei de producție s-a dovedit a fi extrem de inspirată, iar actorul s-a ridicat la nivelul așteptărilor într-atât încât prestația sa a fost deja recompensată de critici şi i-ar putea aduce incusiv o nouă statuetă Oscar.

“To be a Getty is an extraordinary thing. My grandfather wasn’t just the richest man in the world, he was the richest man in the history of the world. We look like you, but we’re not like you. It’s like we’re from another planet where the force of gravity is so strong it bends the light. It bends people too.”

Inspirat dupa fapte reale, cum ne si prezinta la inceputul filmului, il vedem pe John Paul Getty al III lea cum se plimba pe strazile Romei si, la un moment dat este luat de sus de niste rapitori, cerand o rascumpare de la bunicul lui foarte bogat.  Acest lucru pune în mișcare o luptă tensionată între Getty și mama nepotului său Gail (Michelle Williams) pentru a asigura eliberarea sa în siguranță. In timp ce Gail face tot ce poate pentru a asigura eliberarea fiului sau, Getty rămâne sfidător, refuzând să se supună cerințelor răpitorilor nepotului său, fiind extrem de rece și îndepărtat față de Gail. Acest lucru lanseaza o serie de evenimente, o cursa contracronometru pentru a fii sigur ca fiul sau se intoarce acasa viu, a carui viata sa fim sinceri, atarna intr-o balanta.

Plummer este extraordinar și fură spectacolul. E greu sa ne imaginam altcineva jucand acel rol. În ciuda bogățiilor sale mari, și în ciuda îngrijirii tuturor nepoților săi, el refuză pur și simplu să negocieze sau să supraviețuiască cerințelor răpitorilor și, deși pare inofensiv, veti intelege de ce refuză să se supună cerințelor răpitorilor nepotului său. Deși filmul suferă din cauza unor probleme de stimulare în care nu se întâmplă prea multe lucruri, acest du-te-vino dintre Getty și Gail provoacă o tensiune familiala dramatica.
Michelle Williams in rolul lui Gail este, de asemenea, superba. In ciuda dificultatilor extreme cu care se confrunta in eliberarea lui Getty, ea urmărește fiecare cale pe care o poate, care posedă o unitate maternă neobisnuita pentru a se reuni cu copilul ei, care este adus pe ecran extraordinar de bine de Charlie Plummer (fără legătură cu Christopher).Wahlberg cu siguranta nu fura show-ul ca Plummer sau Williams, dar duce munca la bun sfarsit ca si omul pe care Getty l-a angajat pentru a o ajuta pe Gail in sarcina sa disperata de a-si recupera fiul.
Filmul este regizat extraordinar de bine și Scott scoate la iveală câteva performanțe excelente din distribuția sa, ceea este impresionant având în vedere cât de puțin timp a avut la dispozitie să finalizeze reluările pentru a lansa filmul la timp. Cel de-al treilea act este special in momentul in care Scott da drumul cu adevărat tensiunii în sus pe câteva nivele și oferă o concluzie pulsantă unui film care ar fi putut să cadă în cărțile de istorie din toate motivele greșite dacă Scott ar fi ales să nu facă nimic.
O poveste incredibilă adevărată, cu toată sinceritatea spusă de Scott și stimulată de premiile superbe ale lui Williams și Plummer, cu atât mai remarcabilă, având în vedere circumstanțele care au necesitat implicarea ultimului minut în proiect.
Filmul ‘All The Money In The World’ intra in cinematografe din 2 februarie, distribuit de Vertical Entertainment.

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “[Cronica de film] – All the Money In The World (2017)

Lasă un răspuns