[Cronica de film] – Maze Runner: The Death Cure (2018)

Concluzia epica a trilogiei Maze Runner: The Death Cure, aduce impreuna tot ce stim si iubim pentru a crea un film entuziasmant si o actiune emotionanta de care fanii se vor bucura. Ca in orice trilogie, « The Death Cure » lasa cele mai explozive momente pentru ultimul film.
Regizorul Wes Ball a preluat sefia pentru toate cele trei filme, care in schimb a creat consistenta intre ele. O viziune creativa a unui regizor este imensa, si nu e foarte comuna pentru francize pentru a pastra un singur regizor pe toata durata trilogiei. Sunt foarte incantata ca Ball a fost capabil sa fie disponibil pentru intreaga naratiune.

De asemenea, multi ar continua sa critice adaptarea cartii la film, totusi exista o atractie pentru multi, eu, fiind inclusa si multumita ca am putut inchide seria Maze Runner, spre deosebire de alte filme care ne-au lasat atarnati – ex. : Allegiant sau « Al 5-lea val ». Francizele ar putea permite consistenta dar de asemeni, ele permit o perspectiva interesanta si incredibila pentru a vedea ambele povesti si mai ales pentru a vedea cum personajele cresc si se schimba. Momente ca acestea sunt o atractie pentru mintea mea zicatoare de povesti si cu siguranta prezente in toata seria Maze Runner.
Ce mi-a placut la acest film este ca nu se concentreaza foarte mult pe dialog, mesajele se transmit prin actiuni. Dialogul de multe ori se simte ca fiind putin ca de incepatori. Totusi, grafica si cinematografia au fost bine executate.

”The world is dying. If we find a cure that’s the only way this was worth it.”

Trebuie sa va avertizez ca veti ramane pe scaune pe toata durata celor 142 de minute, deoarece povestea este impachetata cu elemente de suspans unul dupa altul. La sfarsit te vei simti atacat de catre toate personajele si iti pasa prea mult de soarta lor pentru a fugi intr-o pauza de toaleta. Nu pot spune ca filmul a fost prea predictibil si m-am bucurat de distragerea unora dintre momentele soc.
Maze Runner: The Death Cure ofera un excitant si profitabil sfarsit a francizei, chiar daca mi-as fi dorit ca unele lucruri sa nu se intample (nu voi dezvalui mai mult, va las pe voi sa vedeti).  Ball a ajutat pentru crearea francizei cu o distributie dedicata si un echipaj, care fara dubii isi are locul in rafturile multor iubitori de filme.

Regia: Wess Ball

Scenariul: T.S. Nowlin

Distributie:  Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito, Aidan Gillen, Walton Goggins, Ki Hong Lee, Barry Pepper, Will Poulter, Patricia Clarkson

Se vede de azi in cinematografe in format 3D, distribuit de Odeon Film.

Written by

546   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “[Cronica de film] – Maze Runner: The Death Cure (2018)

Lasă un răspuns