[Cronica de film] – How to Be Single (2016)

“Am I in love with him, or am I in love with the feeling?” 

In zilele noastre deseori ne intrebam acest lucru si de cele mai multe ori realizam ca mai mult intram intr-o relatie doar de dragul de a o face sau pentru sentimentul placut de iubire in care ne mintim, poate, ca este si existent. Din ce in ce mai multe relatii par existente dar, din pacate, fara temeiul care trebuie sa fie drept fundatie: dragostea. Vrem sa intram intr-o relatie pentru ca suntem singuri, pentru ca toti ceilalti prieteni sunt intr-o relatie si nu ne putem lasa mai prejos, si o alta sumedenie de motive dintre care lipseste cu desavarsire sentimentul pur numit dragoste.

Daca ne-ar spune cineva ca putem sa fim fericiti si singuri, poate chiar mai mult, nu stiu daca l-am crede. Ei bine, exact asta incearca sa faca regizorul Christian Ditter cu filmul ”How to Be Single” (bazat pe romanul omonim), si eu zic ca reuseste in mare masura.

Filmul este o poveste cu inimi singuratice, in cautarea jumatatii care le-ar aduce fericirea. Ele isi cauta dragostea prin intermediul intalnilor ascunse, aventurilor de o noapte si intalnilor online. Alice (Dakota Johnson), si-a pierdut barbatul in fata unei alte femei care a reusit sa il seduca, ea este invatata de cea mai buna prietena a ei Robin (Rebel Wilson) cum ar trebui sa se comporte, manifeste atunci cand este singura, si mai ales cum sa fie fericita in aceasta ipostaza. Celor doua le sta foarte bine impreuna, si asta face ca scenele in care apar sa fie foarte amuzante.

In incercarea ei de a gasi dragostea, Alice isi pierde, oarecum, indepedenta, in timp ce Robin este foarte sigura pe fortele proprii. Intre timp, Lucy (Alison Brie) ramane optimista ca isi va gasi jumatatea in mediul online, in timp ce Meg (Leslie Mann), nu este prea disperata sa devina mama.

Chiar daca filmul abordeaza diferite definitii ale iubirii, ramane in acelasi timp extrem de hilar in multe momente. Scenele in care Robin sare pe un taxi aflat in miscare (in care se afla Alice) si scena in care cele doua se afla in sauna, au fost acompaniate de rasate incontrolabile din partea audientei.

Cu o durata de 110 minute, filmul nu se concentreaza doar pe unul dintre personaje, ci pe toate. Meg descopera instictele sale primare de mama si, eventual, isi gaseste dragostea. Alice si Robin se impaca cu diferentele dintre ele, si Alice invata ca este foarte important sa se iubeasca pe sine daca vrea sa fie iubita si de altcineva.

Per total, How to Be Single ne arata ca fericirea vine doar din interiorul nostru si ca nu este bine sa facem lucruri pe care nu le simtim. Nu doar pentru faptul ca personajele sunt bine scrise, ci sunt si foarte realiste. Acest film iti arata ca nu este nimic gresit in a nu fi intr-o relatie, si ca poti sa petreci, sa te simti bine si in aceasta postura. Acesta iti va pune un zambet pe fata si iti va transmite un sentiment extrem de placut dupa vizionare.

Regia: Christian Ditter

Scenariul: Dana Fox, Abby Kohn, Marc Silverstein

Distributie:  Dakota Johnson, Rebel Wilson, Alison Brie, Leslie Mann

Sinopsis: Sunt unii care se bucură de singurătate, alţii care sunt de-a dreptul nefericiţi şi mai sunt şi… Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom sau David…New York-ul este plin de singuratici care tânjesc după sufletul pereche, după o relaţie amoroasă, după o idilă sau măcar ceva asemănător. Astfel, între texte de agăţat şi aventuri de o noapte, toţi aceşti oameni necăsătoriţi trebuie să înveţe cum să fie singuri şi fericiţi într-o lume în care definiţia iubirii se schimbă în permanenţă.

How to Be Single intra in cinematografe de astazi, 12 februarie; distribuit de Freeman Entertainment.

Trailer

Written by

544   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

2 thoughts on “[Cronica de film] – How to Be Single (2016)

Lasă un răspuns