[Cronica] – Autoportretul unei fete cuminti (2015)

Nu am crezut niciodata ca un serial precum e “Vlad” ma va face sa indragesc atat de mult un personaj negativ. Cat timp l-am urmarit mi-am dat seama ca pana si cel mai rau personaj isi poate arata latura sensibila.

Pentru mine, Emilian Oprea e acel actor care a reusit sa ma impresioneze in toate filmele in care l-am vazut jucand. Singurul regret pe care il am este ca nu il pot vedea pe scena unui teatru.

“Autoportretul unei fete cuminti” este o poveste plina de dragoste, umor si relatiile cu cei din jur. In prim plan o avem pe Cristiana o fata normala in jur de 30 de ani care isi imparte timpul intre doctoratul la inginerie seismica, discutiile cu cei doi prieteni (Alex si Michelle); si relatia pe care o are cu un barbat insurat. Dupa separarea de parinti ramane sa locuiasca singura intr-un apartament cu patru camere din Bucuresti unde isi indeplineste o dorinta din copilarie: isi cumpara un caine. Mi s-a parut foarte interesant personajul lui Emilian deoarece el incerca sa scoata in evidenta personajul Cristianei chiar daca uneori nu era de acord cu alegerile ei. Filmul este compus mai mult din intamplarile si momentele din viata personajului principal. “Autoportretul unei fete cuminti” pentru mine a fost ca un film vazut cu prietenii pentru ca mi s-a parut foarte lejer. Iris Spiridon a avut si ea un personaj placut si diferit fata de cel din filmul “Un print si jumatate”.

In concluzie filmul dureaza o ora si jumatate. Dialogurile sunt plasate cu un aer de naturalete iar personajele sunt mult mai interesante de analizat decat de urmarit. Din distributie mai fac parte Radu Iacoban, Andrei Enache, Istvan Teglas, Dan Lungu, Magdalena Lungu, Veronica Grunau, Alexandru Lustig si Eugen Gyemant .

Daca va plac filmele romanesti, va recomand cu drag Autoportretul unei fete cuminti.

Written by

60   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns