Concluzia Infinity Saga o poți vedea din 5 iulie, la cinema, în “Spider-Man: Far From Home”

Când Peter Parker și prietenii săi pleacă în vacanță în Europa, dornici de distracție și relaxare, nici prin cap nu le trece ce va urma: o amenințare iminentă pune lumea în pericol și, pentru că alți super-eroi nu sunt disponibili, Spider-Man este chemat neîntârziat la datorie, vrând-nevrând. Deh, super-eroii nu au concediu! Peter ar vrea să se abțină o vreme de la fapte eroice, dar, când Nick Fury, fostul şef al S.H.I.E.L.D. și fondatorul Răzbunătorilor, îl vânează pas cu pas, nu e ca și cum ar avea de ales. Ceea ce se anunță a fi o vacanţă relaxantă se transformă în cea mai mare aventură de până acum, de succesul căreia depinde chiar soarta lumii. Îi așteaptă poveşti romantice, surprize comice, dar și întâlniri primejdioase cu creaturi inter-dimensionale.

După evenimentele din “Avengers: Infinity War” şi Avengers: Endgame”, Creaturile celor patru elemente fundamentale (pământul, aerul, apa şi focul) revin în forță, punând sub semnul întrebării existența omenirii. Mai mult împins de la spate, Peter trebuie să-și asume rolul de super-erou și în deplasare. Aliat îi este Quentin Beck / Mysterio (interpretat de Jake Gyllenhaal, nominalizat la Oscar), un super-erou dintr-o altă dimensiune, cu un costum nemaivăzut și un chef-monstru de a anihila maleficele creaturi. Lupta este însă aprigă, miza – uriașă, iar consecințele, greu de imaginat. A venit vremea ca Spider-Man, super-eroul din vecini, să demonstreze că s-a maturizat și că poate prelua imensa responsabilitate pe care i-a lăsat-o moștenire mentorul său, Tony Stark alias Iron Man.

Departe de casă, Peter este nevoit să iasă din zona de confort: trebuie să-şi protejeze prietenii, să-si asume rolul de super-erou și să salveze lumea – nici mai mult, nici mai puțin. De-acum, nu-şi mai permite să fie un adolescent obişnuit: are de îndeplinit o misiune crucială și toată lumea își pune speranțele în el – o schimbare bruscă și dureroasă, dar, când soarta omenirii depinde de el, nu are timp să se plângă. Poate fi el salvatorul căutat sau va rămâne adolescentul de 16 ani care rezolvă chestii minore prin cartier? Unde mai pui că este și îndrăgostit, iar MJ şi-a dat seama că el este Spider-Man, ceea ce complică grav idila. Pare să aibă și ea sentimente pentru el, dar… oare îl iubeşte pe Peter sau pe Spider-Man? Vedem la cinema de vineri, 5 iulie 2019, în “Spider-Man: Far From Home” / “Omul Păianjen: Departe de casă”, un film simpatic, cu aventură, acţiune explozivă, emoție și umor, ce ridică și mai mult ștacheta universului Marvel îndrăgit de o lume întreagă.

Protagonistul Tom Holland intră perfect în pielea personajului, el însuși fiind un mare fan Spider-Man. Actorul afirmă că

“Departe de casă este mai palpitant decât primul film din serie, dar, în acelaşi timp, şi miza e mai mare, iar totul are o implicare mai personală”.

Filmările s-au realizat la Londra, Cehia și New York. Sediu al producţiei au fost studiourile Warner Bros. Leavesden, de lângă Londra, unde a fost recreată Veneţia şi anumite locuri din Berlin sau zona rurală din Mexic. Ironic, “Departe de casă” s-a turnat chiar în apropierea casei lui Holland, în vreme ce“Spider-Man: Homecoming”se filmase în SUA, la mii de kilometri depărtare. Scenografia, efectele speciale impresionante și cascadoriile fascinante completează arsenalul de atuuri, dându-i spectatorului senzaţia că aparţine acestui univers unic.

Și costumul lui Spider-Man se actualizează, eroul având acum un nou look. De fapt, Peter îmbracă nu mai puțin de patru costume, celui deja consacrat adaugându-i-se și unele extra-sofisticate, ce combină elemente vechi şi noi din mitologia Spider-Man şi universul super-eroilor. De exemplu, acum Spider-Man poate să-şi proiecteze plasele din mai multe puncte, lansatoarele fiind mai mici şi perfecţionate.

Regizorul filmului este Jon Watts, care a realizat și “Spider-Man Homecoming” (2017), iar scenariul îl semnează Chris McKenna & Erik Sommers, având drept sursă de inspirație o carte MARVEL cu benzi desenate de Stan Lee şi Steve Ditko.

Distribuția îi include pe Tom Holland (câștigătorul premiului BAFTA Rising Star în 2017), Samuel L. Jackson (care reia rolul lui Fury pentru a 12-a oară), Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau (unul dintre motoarele seriei încă de la primul episod al francizei, pe care l-a şi regizat, “Iron Man”), Marisa Tomei (laureată cu Oscar) şi Jake Gyllenhaal (care are în palmares o nominalizare la Oscar și mai multe nominalizări la Globurile de Aur).

Prezentată de Columbia Pictures, producţia MARVEL Studios / Pascal Pictures “Spider-Man™: Far From Home” / “Omul Păianjen: Departe de casă” durează 129 de minute, se adresează audienței generale și este distribuită în România de InterComFilm Distribution. 

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns