[Cronica de film] – Suspiria (2018)

Suspiria ma duce cu gandul la o mare de suspine si sange (mult sange) pentru ca despre asta este vorba in noul film horror “Suspiria” unde le are in rolurile principale pe Dakota Johnson (seria Fifty Shades) si Tilda Swinton (Only lovers left alive). Initial cand am vazut inceputul filmului si mi-am dat seama ca nu se intampla nimic mi-am zis: sa-i dau o sansa sau sa il opresc? L-am lasat sa deruleze in continuare si pot spune ca pentru mine a fost o schimbare in bine pentru ca eu sunt o amatoare a filmelor horror.

Lucrurile se complica dupa ce o tanara ballerina Susie Bannion calatoreste la o cunoscuta scoala de balet din Europa dar, pe parcursul sederii ei isi da seama ca scoala nu e ceea ce pare si ca ar fi condusa de vrajitoare. Susie incepe sa aiba anumite vise si iluzii dar surprinzator fata de celelalte eleve ea rezista torturii pana se afla in pragul nebuniei.

Tilda Swinton (Madame Blanc) directoarea acestei scoli de balet o apreciaza din prima clipa pe Susie dupa ce vede ca rezista anumitor probe. Madame Blanc este exact ca un papusar ce isi manevreaza papusile dupa cum il duce capul. Pe mine m-au surprins intr-un mod placut ambele actrite pentru ca eu le stiam din alte filme iar, faptul ca Susie rezista acestui chin si acestor iluzii create de vrajitoare ne dam seama ca este o femeie foarte puternica care nu-si doreste decat sa evolueze in meseria pe care o iubeste.

„Suspiria este, fără îndoială, un proiect de suflet pentru Guadagnino, o interesantă variațiune pe o temă, o producție inteligentă a unui connoisseur. Și, totuși, pulsul povestirii lipsește. La fel și spaima. Remake-ul semnat Luca Guadagnino are parte de sex și de stil, însă nu reușește să vrăjească”, scrie publicația The Guardian.

„Există în film numeroase schițe de frică, însă în scenele lungi dintre ele tensiunea narativă slăbește. Deși filmului nu îi lipsesc ideile pertinente, iar Dakota Johnson însăși este foarte bună, din păcate ea nu este prezentă în film așa cum ar fi putut fi. Povestirea este alambicată, iar Tilda Swinton este irosită în rolul ei”, concluzionează publicația mai sus citată.

Ceea ce mi-a placut a fost decorul pentru ca este un decor de epoca si fiecare personaj din film este bine conturat. Tilda Swinton mi-a placut mai mult aici dupa rolul de vampirita pe care l-a avut in filmul meu preferat “Only Lovers Left Alive” datorita miscarilor ei scenice si expresiei fetei ori de cate ori pronunta un cuvant in film. E o actrita foarte cunoscuta si sunt convinsa ca fiecare rol al ei e unic apoi mi-a mai placut minunata DaKota Johnson. In acest film apare foarte schimbata si numai e aceeasi adolescenta naiva si prostuta din seria de filme Fifty Shades. Are un stadiu mult mai inalt si cu acest film si-a schimbat si culoarea parului care nu stiu daca e parul ei natural sau e doar o peruca. Imi place si vocea Dakotei pentru ca mi se pare foarte subtire si placuta pentru auzul nostru.

In concluzie, Suspiria e o avalansa de mistere sinistre, de o scoala bantuita, de scene horror si mult sange asa cum am specificat la inceput. Filmul este aparut la o calitate buna pe site-urile de filme deoarece in Romania acesta nu a fost lansat in cinematografe.

Written by

60   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns