[Cronica] – You (2018)

Va mai aduceti aminte de Penn Badgley? Cel care l-a interpretat pe Dan Humphrey in urma cu cativa ani, in serialul pentru adolescenti Gossip Girl? Well, acum, s-a intors pe micile ecrane in thrillerul psihologic numit YOU, de aceasta data interpretand un personaj mult mai intunecat.
Plotul se invarte in jurul lui Joe Goldberg (Badgley), un librar care se indragosteste de o femeie frumoasa, Beck (jucata de Elizabeth Lail) pe care o intalneste intr-o zi. In curand, obsesia lui Joe il face sa isi urmeze fata visurilor lui peste tot in New York, in timp ce obtine acces la telefonul ei, la platformele de social media si la apartament, hotarat sa intre in viata si inima ei.

Serialul se bazeaza pe un roman cu acelasi nume, scris de Caroline Kepnes si publicat in 2014. Similar cu Dexter, in ceea ce priveste stilul narator, serialul va ofera o privire in mintea protagonistului psihotic. Serialul creeaza depedenta si aduce ceva fresh fata de alte seriale la ora actuala. In distributie mai joaca si Shay Mitchell (Pretty Little Liars) si John Stamos (Full House) care apare ulterior in serie. You a fost deja confirmat pentru al doilea sezon, chiar inainte de a avea lansarea de catre postul Lifetime. Recent, s-a anuntat ca odata cu sezonul doi, serialul va fi mutat pe platforma Netflix.

Pentru mine, Joe Goldberg (Badgley) e un personaj complex avand toate caracteristicile si starile unui psihopat in serie. Nu mi-am imaginat niciodata ca o persoana indragostita poate duce iubirea la extrem asa cum a facut el. La inceput, Joe se infatiseaza ca o persoana perfecta si lipsita de alte ganduri murdare insa, cu fiecare episod realizam ca el nu este asa cum vrea sa para de fapt. Nu este acel print din poveste pe care si-l imagina Beck. Beck ii cade in plasa ca orice fata naiva si prostuta. Joe pe langa faptul ca e sadic devine pe parcursul sezonului un criminal in serie.

Cand Beck afla toate lucrurile rele pe care Joe le-a desavarsit in timpul relatiei lor decide pe loc sa o termine cu el insa, din pacate pentru ea nu are un final fericit. Este insusi prinsa in capcana ei datorita iubirii perfecte pe care i-o purta lui Joe. Joe e acel tip invizibil care nu-si lasa urmele cand infaptuieste o crima. Da. Am spus crima pentru ca obsesia pentru Beck il duce la sfarsitul unei prapastii care nu exista loc de intoarcere.

You va fi valabil pe Netflix la sfarsitul lunii decembrie dar, credeti-ma ca experienta acestei serii este mai buna atunci cand o vedeti saptamanal.

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “[Cronica] – You (2018)

Lasă un răspuns