Cronica de film: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

  • fantastic-beasts-and-where-to-find-them-404041l-1600x1200-n-2a5c1ddaSinopsis: Fantastic Beasts and Where to Find Them o face pe autoarea J.K. Rowling să se întoarcă în universul Harry Potter! Eroul este Newt Scamander, autorul cărții omonime din care studiază Harry în timpul primului an la Hogwarts, iar filmul îi prezintă aventurile, căci Newt nu se lasă până nu devine cel mai celebru magizoolog din lume. Călătoriile sale îi vor scoate în cale cele mai fantastice creaturi, unele dintre ele deosebit de periculoase!
  • Data lansare: 18 noiembrie 2016.

Recenzie

In curand in cinema (deocamdata e avanpremiera) o sa fie filmul dupa romanul lui J. K. Rowling “Animale Fantastice si unde le poti gasi” – titlul e lung, insa nha…cine sunt eu?
Daca perioada 2001-2009 ati ratat-o cand se facea “Harry Potter”, acum s-a revenit la un altfel de efecte. Newt Salamandra (asa a fost traducerea numelui) tocmai ce vine in America cand au loc tot feluri de evenimente violente. Newt este un tip destul de bland si atasat de animalutele lui din valiza – si lumea de dincolo de ea.
Actiunea incepe cand se valiza lui si a lui Kawlsky se incurca – si el pana la urma e cu valiza cu gogosi, iar Non-Magul este atacat de tot felul de animalute. Intre lumea brutala a Non-Magilor – vezi Credance si “mama” adoptiva (care batea cu o curea orice copil) si lumea vrajitorilor incepi sa alegi lumea cu grifoni si tot felul de plantute sentimentaliste. Prietenia unui Non-Mag cu un prieten al animalelor fantastice e interesanta – iar actorul care e “non-mag” face toti banii (ca interpretare si expresii ale fetei).
Aurorul G, o femeie care respecta legea -si care a fost “data afara”- o sa il inteleaga pe Newt (asta dupa ce il ia prima oara pe sus ca nu a respectat legea vrajitoreasca)… iar sora ei va fi “interesata” de Non-Mag (in nuantele prieteniei si sentimentelor). Pana la urma, “Animale fantastice…” e un film previzibil – vezi Credance si “actiunile lui”.
Aurorii sunt destul de “reci”… Colin Farrell e curios ca a inceput sa joace in fantasie – e imposibil sa nu-ti vina in minte filmele de actiune si dramele in care a jucat (atunci cand vezi)..  si cu toate acestea la final…surpriza… chiar da… surpriza (singura non-previzibila!). Cu o vraja Revelio … poti da peste cine stie cine. si cine stie la sens normal si figurat.
Povestea lui J.K.Rowling ramane in acelasi fantasie dulceag, de care (daca iti place stilul) nu te saturi. Mie personal mi-a placut filmul si este de un 8.5. Merita vazut in perioada de basm a Craciunului, iar copiii il pot vedea ca pe o sursa de imaginatie – si o sa va tina in priza. Ar trebui sa nu se simta Credance – totusi. D-asta i-am mai luat din nota. Copiii abuzati sau neintelesi tind sa devina previzibili.
„Animale fantastice şi unde le poţi găsi” ajunge din 18 noiembrie în cinematografele din toată ţara în 3D, 4DX, Dolby Atmos şi IMAX, distribuit de Freeman Entertaiment.

Articol scris de Simona Simionescu

Uneori gandurile vorbesc in locul meu. Alteori, faptele. Insa dincolo de toate, raman inima si mintea indreptate spre oameni. vad in arta un mijloc de exprimare in care omul ar trebui sa se regaseasca. Ma gasiti pe blogul meu Bazar dar si pe Facebook

 

Written by

546   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns