Cronica de film: Mechanic: Resurrection (2016)

  • mechanic-resurrection-309392l-1600x1200-n-f6cb65c1Regia: Dennis Gansel
  • Scenaristi: Philip Shelby, Tony Mosher, Rachel Long, Brian Pittman
  • Distribuție: Tommy Lee Jones, Jessica Alba, Jason Statham
  • Distribuitor: Freeman Entertainment
  • Dată lansare: 26 august 2016
  • Sinopsis: Arthur Bishop a crezut că și-a lăsat în urmă trecutul criminal, când dușmanul său cel mai periculos îi răpește iubirii vieții. Acum, el este obligat să călătorească prin toată lumea pentru a comite trei asasinate imposibile, făcând ce face el cel mai bine, să pară accidente.

Recenzie

Mechanic: Resurrection este continuarea filmului lansat in 2011, regizat de Simon West cu Jason Statham in rolul principal. Mi-a placut prima deci aveam asteptari si de la a doua parte. Jessica Alba are o aparitie destul de sumara, iar Tommy Lee Jones are o aparitie si mai scurta decat m-as fi asteptat; un pic mai mult, n-ar fi stricat deloc (a dat un farmec aparte filmului).

Fata de partea I, filmul difera prin urmatoarele:

  • are in plus o idila/dragoste intre Statham si Alba, care e un pic cam grabita (au ramas fara minute de film?) si da o tenta parca prea siropoasa povestii.
  • nu mai are rasturnari de situatie.
  • la asta am observat mici greseli de regie (cred): vreo 2 minute din film Jessica Alba ba avea buza crapata, ba nu o avea etc.

Se aseamana cu partea I, prin: alterneaza partea de actiune cu partea de non-actiune (partea de constructie a firului povestii filmului), ingeniozitatea personajului principal (Bishop) de a folosi orice mijloc si obiect la indemana in favoarea lui, sau ca o arma alba artizanala, desi in prima parte a fost ceva mai interesant aspectul asta, si a avut mai multe faze inteligente din punctul asta de vedere.

Spre deosebire de alte filme cu Statham, cum ar fi Crank unde actiunea se desfasoara in ritm alert, actiunea din Mecanicul 1 si 2 are un ritm mai lent. In filmul asta, am observat ca programele de pe calculatoarele pe care le folosea Statham aratau mult prea futuristice pentru tematica filmului: aveau animatii etc. Stilul asta am mai vazut doar in filme de actiune mai vechi.

Filmul incepe in forta cu o scena de actiune tipica lui Jason Statham, si se termina cu o scena de dragoste cu final fericit, motiv pentru care il recomand si celor iubitori de actiune, dar si sexului frumos, cu conditia sa stea bine cu inima, astfel incat sa poata face fata scenelor de actiune intensa si suspans psihologic.

Filmul intra in cinematografe din 26 august, distribuit de Freeman Entertainment.

Articol scris de Neacsu Bogdan

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “Cronica de film: Mechanic: Resurrection (2016)

Lasă un răspuns