[Recomandări] 18 iubiri imposibile la cinema

Printre cele mai emoționante și tragice idile ale marelui ecran sunt cele în care protagoniștii, iremediabil atrași în dulcea patimă a iubirii, nu reușesc să-și trăiască în întregime povestea de dragoste. Pentru a marca lansarea filmului ”Me Before You” (pe care abia aștept să-l văd), am pregătit o lista cu povești de dragoste imposibile pe marele ecran. Să vedem care sunt acestea:

18. A Little Bit of Heaven (2011)

a-little-bit-of-heaven-826496l-1600x1200-n-cb3eddf1

What I would give to experience, just one more time; to feel that incredible sensation, when he looked at me, and then I felt alive.

Kate Hudson este Marley, o tânără căreia i-a fost întotdeauna teamă să muște cu putere din viață. Când Marley află că este bolnavă de cancer și că zilele ei sunt numărate, ai spune că nimic nu ar putea-o face să se simtă mai rău. Dar când frumosul Julian îi iese în cale și se îndrăgostește de el, Marley își dă seama că posibilitatea unei relații o înspăimântă chiar mai rău decât boala.

17. Here on Earth (2000)

here-on-earth-705221l

Some people live their whole lives and never fall in love. I lived my life… I fell in love.

Viata lui Kelly Morse (Chris Klein) decurge dupa schema clasica a baietilor de bani gata. Dar se va schimba intr-o zi in care, hotarandu-se sa-si scoata Mercedes-ul la plimbare, se aventureaza in orasul vecin si se ia la harta cu Jasper (Josh Hartnett). Cei doi decid sa-si rezolve conflictul barbateste, intr-o cursa de masini care va decide cine e mai tare… O cursa care se termina cu un mic restaurant in ruine si o sentinta de cosmar: Jasper si Kelly trebuie sa ajute la reconstruirea localului, iar Kelly trebuie sa stea pe durata sentintei chiar la adversarul lui… Situatia ia o intorsatura neasteptata cand Kelly isi da seama ca e tot mai atras de Samanta ( Leelee Sobieski), prietena lui Jasper.

16. A Walk to Remember (2002)

a-walk-to-remember-559158l

Our love is like the wind… I can’t see it, but I sure can feel it.

Landon Carter și prietenii săi sunt cei mai cool puști dintr-un liceu din Beaufort. Poartă hainele adecvate, conduc mașinile potrivite și intră în bucluc atât cât să-și asigure o reputație de rebeli. Jamie Sullivan e opusul lor – nimic nu pare cool la ea. E fiica predicatorului și poartă haine care-i ascund formele și același pulover în fiecare zi. Îndură zeflemeaua lui Landon și a prietenilor săi cu un zâmbet, întotdeauna văzând numai lucrurile bune din oameni. Atunci când o farsă a lui Landon și a găștii sale se termină cât se poate de prost, directorul îl condamnă pe băiat să aibă grijă în weekend-uri de un elev necăjit și să lucreze la piesa școlii, activități în care e și Jamie implicată.

15. P.S. I Love You (2007)

ps-i-love-you-864072l

Dear Gerry, you said you wanted me to fall in love again, and maybe one day I will. But there are all kinds of love out there. This is my one and only life. And it’s a great and terrible and short and endless thing, and none of us come out of it alive. I don’t have a plan… except, it’s time my mom laughed again. She has never seen the world. She has never seen Ireland. So, I’m taking her back where we started. Maybe now she’ll understand. I don’t know how you did it, but you brought me back from the dead. I’ll write to you again soon. P.S… Guess what?

Unii dintre noi așteaptă toată viața pentru a-și descoperi sufletele-pereche, dar nu și Holly (Hilary Swank) și Gerry (Gerard Butler). Apropiați încă din copilărie, ei își terminau propozițiile unul altuia și păstrau un zâmbet pe buze chiar și atunci când se certau. Nimeni nu și-l putea imagina pe unul dintre ei în lipsa celuilalt. Dar într-o zi inimaginabilul se produce, iar moartea lui Gerry o devastează pe Holly.

14. Now Is Good (2012)

now-is-good-372746l-1600x1200-n-fac596ec

Our life is a series of moments. Let them all go. Moments. All gathering towards this one.

Tânăra Tessa Scott, bolnavă de leucemie și cu foarte puțin timp rămas, face o listă cu lucrurile pe care și-ar dori să le împlinească înainte de a se stinge. În capul listei, Tessa așterne dorința de-a face pentru prima dată dragoste.

13. Restless (2011)

DF-01252

We have so little time to say the things we mean.

Filmul spune povestea unei fete bolnave în stadiu terminal ce se îndrăgostește de un băiat fascinat de înmormântări, și a întâlnirii lor cu fantoma unui pilot kamikaze japonez din Al Doilea Război Mondial.

12. Sweet November (2001)

sweet-november-564599l

November is all I know, and all I ever wanna know.

În fiecare lună, Sara (Charlize Theron) alege mai mult sau mai puțin la întamplare câte un bărbat căruia îi propune un pact: să stea împreună o lună și să trăiască după regulile ei, ideile ei și visurile ei. Apoi să se despartă și să meargă fiecare pe drumul lui, fără nici o obligație și, mai ales, fără perspectiva unui viitor împreună. Idila trebuie să dureze exact o lună – aceasta e singura regulă pe care Sara o respectă cu sfințenie. Și cum este o femeie superbă, puțini sunt cei care refuză acest joc al dragostei și întâmplării. Noiembrie este luna în care îl găsește pe Nelson (Keanu Reeves), un tânăr ambițios pentru care în viață nu există nimic mai important în afară de succesul în carieră. După apariția sa, Sara îl tentează cu perspectiva unei vieti trăite la maximum, cu bucuria clipei, a plăcerilor simple sau nebuniilor de moment, reușind puțin câte puțin să îl scoată din carapacea lui. Ce trebuia să fie o simplă aventură, devine curând o mare poveste de dragoste.În cele din urmă, Nelson descoperă că idilele de o lună nu sunt un simplu joc al seductiei și că Sara încearcă cu disperare să dea un sens ultimelor sale luni de viață.

11. Love and Other Drugs (2010)

Love-and-Other-Drugs-Stills-anne-hathaway-and-jake-gyllenhaal-17991432-960-640

Sometimes the things you want the most don’t happen and what you least expect happens. I don’t know – you meet thousands of people and none of them really touch you. And then you meet one person and your life is changed forever.

Bazată pe cartea autobiografică „Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman” a autorului Jamie Reidy, comedia romantică „Love and Other Drugs” explorează deopotrivă metodele lipsite de etică ce se practicau în anii ’90 în industria farmaceutică din Statele Unite ale Americii și idila frumoasă care se înfiripă între un agent de vânzări ambițios și o artistă rebelă. Maggie Murdock (Anne Hathaway) este o tânără independentă, sexy, inteligentă, deschisă la minte și nonconformistă, care nu permite niciunui obstacol să-i stea în cale și care este sceptică cu privire la dragoste, mai ales că a fost diagnosticată cu maladia Parkinson în primul stadiu de evoluție. Fără să muncească prea mult, dar dispunând de capacitate de persuasiune și de un farmec irezistibil ce îl ajută să cucerească toate femeile, fie că sunt doctore, asistente medicale sau cliente, Jamie Reidy (Jake Gyllenhaal) este un as în domeniul vânzărilor de medicamente. Numai că întâlnirea cu Maggie și modul în care evoluează relația lor îl iau prin surprindere pe Jamie și îi schimbă ordinea priorităților în viață. Relația îi ajută pe amândoi: Maggie luptă mai ușor cu boala, iar Jamie învață ce înseamnă iubirea adevărată și nu mai pune munca pe primul plan.
Povestea este foarte asemănătoare cu cea din Sweet November, numai că în cazul de față, umorul este pus în prim plan iar drama în plan secund, ceea ce nu se întâmplă în filmul lui Pat O`Connor, unde umorul e înlocuit de romantism.

10. Me Before You (2016)

kinopoisk.ru

So this is it. You are scored on my heart, Clark. You were from the first day you walked in, with your ridiculous clothes and your bad jokes and your complete inability to ever hide a single thing you felt.

Inspirat din best-seller-ul lui JoJo Moyes, filmul urmărește povestea lui Lou, o tânără dintr-un orășel cam lipsită de perspective, și a lui Will, un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un accident. Will simte că nu mai are pentru ce să trăiască până când o angajează pe Lou ca infirmieră. Pentru a-i dovedi că viața merită trăită, Lou îl ajută să se îndrepte, împreună, către mai multe aventuri.

9. Dying Young (1991)

19644_umeret-molodym_or_dying-young_1024x768_www.Gde-Fon.com

Because I love you. And if you come back with me to the hospital and fight for us. Fight for us, I will never leave you Victor. But you have to fight. And if you get well, when you get well, I’ll be there with you. And if you die, I will hold your hand. I’ll hold your hand and the last thing you will ever see will be me because I love you.

Julia Roberts si Campbell Scott joaca în aceasta miscatoare poveste de dragoste despre forta inspiratiei. Avand prea putini bani, o educatie insuficienta si nici pic de noroc în iubire, Hilary O’Neil (Roberts) raspunde unui anunt pentru o oferta de servicii si descopera ca toata viata ei s-a schimbat. Angajata ca îngrijitoare a unui tanar grav bolnav (Scott), ea descopera pe neasteptate ca au foarte multe în comun, desi apartin unor clase sociale diferite.
Prietenia lor tot mai solida evolueaza discret într-o poveste de iubire profunda, plina de forta, care pune la încercare limitele iubirii adevarate.

8. Keith (2008)

2keith

I don’t… I don’t care where you’re gonna be next year. I don’t care if you’re crazy. God, I just know I wanna be with you. I don’t understand what you’re doing. It seems so pointless, I mean everything… It just seems pointless but when I’m with you it’s different. I don’t know why.

Natalie, o populara eleva de 17 ani, traieste ca si cand viata nu ar mai avea taine pentru ea. Cel putin pana ce in peisaj apare Keith Zetterstrom, un baiat de care tanara se indragosteste nebuneste.  Disperata ca nu primeste din partea lui Keith atentia cu care a fost obisnuita, Natalie se apropie de el si afla ca ascunde un secret intunecat, ce anunta un sfarsit tragic.

7. Me and Earl and the Dying Girl (2015)

Me-and-Earl-and-the-Dying-G-xlarge

Like you care so much about what other people think, boy, you go around here kissing everybody’s ass pretending like they’re your friend. Look, nobody gives a shit about you, Greg! All right? Nobody gives a shit.

Greg, un licean excentric (Thomas Mann), își propune să își petreacă ultimul an de liceu ascunzându-se în biroul profesorului de istorie și făcând parodii cam nerușinate la filmele clasice ale cinematografului, care capătă nume precum A Sockwork Orange, Senior Citizen Cane, alături de prietenul său Earl (RJ Cutler).
Toate astea se întâmplă atât timp cât mama sa (Connie Britton) îi pune în vedere să se împrietenească cu o colegă de clasă (Olivia Cooke) diagnosticată cu leucemie.

6. Bright Star (2009)

bright-star-495877l

A poem needs understanding through the senses. The point of diving into a lake is not immediately to swim to the shore but to be in the lake, to luxuriate in the sensation of water. You do not work the lake out, it is a experience beyond thought. Poetry soothes and emboldens the soul to accept the mystery.

O dramă romantică ce are la bază idila dintre John Keats, cunoscut și iubit poet al perioadei romantice, și Fanny Brawne, întreruptă brusc de moartea prematură a poetului.

5. Harold and Maude (1971)

1118full-harold-and-maude-screenshot

A lot of people enjoy being dead. But they are not dead, really. They’re just backing away from life. *Reach* out. Take a *chance*. Get *hurt* even. But play as well as you can. Go team, go! Give me an L. Give me an I. Give me a V. Give me an E. L-I-V-E. LIVE! Otherwise, you got nothing to talk about in the locker room

Harold este un tanar deprimat in varsta de 20 de ani, care e obsedat de moarte si-si petrece timpul mergand la inmormantari. La un astfel de eveniment o intalneste pe Maude, o doamna de 79 de ani, care are o pasiune nebuna pentru viata. Prietenia celor doi ii va schimba lui Harold intreaga viziune asupra vietii.

4. Leaving Las Vegas (1995):

leaving-las-vegas-844109l-1600x1200-n-7f82e539

I think the thing is, we both realized that we didn’t have that much time. And I accepted him for who he was, and I didn’t expect him to change, and I think he felt that for me, too. I liked his drama, and he needed me. And I loved him. I really loved him.

După ce și-a pierdut soția și copilul, Ben Sanderson (Nicolas Cage) renunță la slujba pe care o avea în industria filmului, își adună toți banii și pleacă în Las Vegas cu gândul de a-i cheltui pe toți pe băutură. Singurul lucru care îi lipsea însă, era o persoană care să-i fie alături fără a încerca să-l ajute în vreun fel și reușește să găsească această persoană, pe Sera, o prostituată la fel de singură ca și el, care își dorește același lucru: pe cineva care să nu o judece și care să o facă să simtă că totuși nu este singură pe lume.

3. Moulin Rouge! (2001)

moulin-rouge-750013l

The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return.

Moulin Rouge este un film despre adevar, frumusete, libertate si – mai presus de toate – despre iubire, intr-un cadru stralucitor si fascinant: clubul de noapte Moulin Rouge si Parisul de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Cele doua personaje centrale din filmul Moulin Rouge sunt Christian, tanarul poet (interpretat de Ewan McGregor) si Satine (interpretata de Nicole Kidman), vedeta clubului Moulin Rouge si totodata cea mai celebra curtezana din Paris. Satine este sfasiata intre iubirea lui Christian si obligatia fata de omul caruia ii datora tot ce realizase in viata.

2. Love Story (1970)

love-story-716828l

Love means never having to say you’re sorry.

Toată lumea iubește Love Story! Unul dintre cele mai romantice filme realizate vreodată rămâne în același timp și printre cele mai populare. Această poveste a anului 1970 despre o dragoste de-o viață – cel mai mare succes Paramount la vremea sa – a primit șapte nominalizări la Oscar (între care și nominalizarea pentru cel mai bun film), câștigând un premiu pentru coloana sonoră excepțională, semnată de Francis Lai.

1. The Fault in Our Stars (2014)

the-fault-in-our-stars-362389l-1600x1200-n-e0e34007

I am in love with you. And I know that love is just a shout into the void, and that oblivion is inevitable, and that we’re all doomed. And that one day all our labor will be returned to dust. And I know that the sun will swallow the only earth we will ever have. And I am in love with you.

Deși un medicament miraculos i-a prelungit viața, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se știe a fost „în fază terminală”. Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind și el de aceeași boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă. Spirite înrudite, împărțind același farmec și același simț al umorului, Hazel și Gus încep o cursă contra-cronometru în care învață ce înseamnă să iubești.

Written by

546   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns