[Cronica de film] – Trainwreck (2015)

Trainwreck-696x998

  • Regia :  Judd Apatow
  • Scenariu:  Amy Schumer
  • Distributie: Amy Schumer, Colin Queen, Tilda Swinton, John Cena, Bill Hader
  • Data de lansare: 24 iulie 2015
  • Sinopsis: De când era mică, i s-a băgat în cap de către aventurierul său tată (Colin Quinn) că monogamia nu e realistă. Acum, ajunsă la maturitate, Amy e redactor la o revistă și își duce viața conform cu această “învățătură” părintească; savurează din plin libertatea pe care i-o dă lipsa totală de implicare în legături amoroase serioase, pe care le consideră absolut plictisitoare, când, de fapt, viața ei nu e decât o rutină. Când își dă seama că începe să se îndrăgostească de cel care e subiectul noului articol la care lucrează, un medic sportiv de succes și plin de farmec, pe nume Aaron Conners (Bill Hader), Amy începe să se întrebe dacă nu cumva alți adulți, precum acest tip care chiar pare s-o placă de-adevăratelea, știu ei ceva ce ea nu știe și că s-ar putea să aibă dreptate cei care cred în iubirea care ține o viață.

Recenzie

Trainwreck / “O tipă… dezastru” este o comedie romantică în care dispar câteva clişee cu care Hollywood-ul ne-a obişnuit.

train-1-300x200

De obicei, bărbaţii sunt cei care ezită să se implice în relaţii amoroase serioase, iar atunci apare aceea fată care îi va schimba. În “Trainwreck” e tocmai inversul. O avem pe Amy (Amy Schumer) care este redactor la o revistă pentru bărbaţi din New York City. Ea niciodată nu şi-a luat angajamente în ceea ce o privesc relaţiile. Întotdeauna a avut aventuri de-o noapte şi a ţinut bărbaţii la distanţă, asta datorită tatălui ei jucat de Colin Quinn, învăţând-o la o vârstă fragedă că monogamia nu e realistă. Sora ei mai mică a decis să se aşeze la casa ei, în timp ce Amy profită în contiunare de libertatea pe care o are şi se distrează, merge la petreceri, bea și fumează iarbă. Dar viaţa ei se va schimba la nouăzeci de grade atunci când decide să scrie un articol la insistenţele şefei ei narcisiste, jucat de Tilda Swinton, despre un doctor în medicina sportivă jucat de Bill Harder. În timp, ea va realiza că s-a îndrăgostit de el şi va decide oare să rămână în contiunare o aventură de o noapte sau se va implica mai mult? Asta rămâne să aflaţi voi.

Scenariul este scris chiar de Amy Schumer, fiind şi debutul ei în rol principal în acest film.
Filmul este regizat de Judd Apatow, care şi-a construit o reputaţie de a ajuta lansarea spre faimă a noi voci în comedie, de la Seth Rogen la Lena Dunham, printe mulţii alţii.
În afară de Schumer şi Harder, care au o chimie extraordinară pe ecran, comedia îi mai are în distribuţie pe Brie Larson, John Cena şi Lebron James.
Ironic, ceea ce m-a surprins a fost chiar actriţa principală deoarece a intrat foarte bine în rol pe parcusul filmului şi a putut fi şi emotivă, în principiu în acele scene care o includ pe sora şi tatăl ei, cele mai importante persoane din viaţa ei.
Chiar dacă filmul este etichetat ca fiind o comedie romantică, după părerea mea este cel mai funny film al acestui gen. Aşa că dacă vrei o comedie care să te binedispună cu siguranţă ţi-l recomand.

Trailer

Written by

544   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

2 thoughts on “[Cronica de film] – Trainwreck (2015)

Lasă un răspuns