[Cronica de film] – X-Men: Apocalypse (2016)

x-men-apocalypse-938675l-1600x1200-n-de880614

  • Regia: Bryan Singer
  • Scenariul:  Simon Kinberg
  • Distribuție: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner, Olivia Munn, Lucas Till
  • Distribuitor: Odeon Film
  • Dată lansare: 20 mai
  • Sinopsis: În 1983, invincibilul și nemuritorul Apocalypse este eliberat, după ce a fost îngropat timp de mai multe milenii. Furios că semenii săi nu mai sunt priviți ca niște zei, Apocalypse adună o echipă de mutanți puternici, inclusiv pe descurajatul Magneto, pentru a distruge lumea și a crea o nouă ordine mondială, peste care să domnească. Pentru a pune capăt drumului către distrugere al lui Apocalypse, Raven (Jennifer Lawrence) și Profesorul X (James McAvoy) conduc o echipă de tineri X-Men într-o bătălie memorabilă cu un inamic aparent de neoprit.

Recenzie

Înainte de a începe recenzia vă voi spune din start că nu am vazut nicio parte din seria X-Men până la Apocalypse. Știu, știu…fană Marvel și tocmai la acesta nu m-am uitat(shame on me), dar voi recupera, cu siguranță. Totuși, țin să vă reamintesc că am inclus ultima parte din serie într-un articol pe care vi-l recomand, îl găsiți aici

xmen2

La zece ani de la evenimentele din ”X-Men: Days of Future Past”, lumea urmează să se confrunte cu o amenințare și mai mare. Primul mutant din lume Apocalypse, interpretat de Oscar Isaac se întoarce după mii de ani și, dezamăgit de stadiul evoluției omenirii în prezent, formează o echipă de mutanți puternici, incluzându-l pe Magneto (Michael Fassbender), Storm (Alexandra Shipp), Psylocke (Olivia Munn), Angel (Ben Hardy), cu care dorește să creeze o nouă ordine mondială.

Totul depinde de Profesorul X (James McAvoy), de Raven (Jennifer Lawrence), precum și echipa lor de tineri X-Men, pentru a opri apocalipsa ce urmează și de a salva lumea de la distrugere . Acțiunea se rezumă la atât, filmul neaducând nimic nou la intrigă. Fiind al patrulea regizor al francizei lansate în 2000, Bryan Singer revine, iar in acest X-Men, transpune acțiunea în 1980 și împreună cu actori ca James McAvoy, Michael Fassbender și Jennifer Lawrence dovedește încă odată că este capabil să expună în film universul Marvel.
Scenele epice și efectele artistice din acest film vor mulțumi atât fanii cărților de benzi desenate, cât și pe cei care descoperă pentru prima oară personajele din această franciză. Filmul îmbină scene comice de mare calitate și acțiune atent redată, lucru specific filmelor cu supereroi, dar și filmelor originale X-Men. Acest film, însă, lasă împărțită opinia criticilor, dar esența personajelor , acțiunea filmului combinată cu efecte CGI, contribuie la o experiență mai mult decat echitabilă, filmul surprinzând prin calitate și distribuție.
iswjtytbs2u6chtodil1
Dacă simțiti nevoia de a viziona un film bazat pe personaje din benzi desenate și cu o acțiune epică, vă recomand să îl vizionați, în special în format 3D pentru o atmosferă mai intensă.

”X-Men Apocalypse” intră în cinematografe din 20 mai în format 3D, 4DX, Dolby Atmos și IMAX,  distribuit de OdeonFilm.

image001

Trailer

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

4 thoughts on “[Cronica de film] – X-Men: Apocalypse (2016)

Lasă un răspuns