Au început filmările la prima miniserie HBO Europe realizată în România

Astăzi este prima zi de filmare a noii producții originale HBO Europe, realizată în România, miniseria Valea Mută.
 Valea Mută este un thriller incitant, văzut prin ochii a doi adolescenți a căror întâlnire clandestină se transformă într-un coșmar. Seara celor doi este întreruptă în mod dramatic de o crimă la care sunt martori fără voie.

Regia producției HBO Europe este semnată de Marian Crișan.
În 2008, Marian Crișan câștiga cu Megatron trofeul Palme D’Or la Cannes pentru cel mai bun scurtmetraj. Debutează în lungmetraj cu producția Morgen cu care câștigă Premiul Special al Juriului și Premiul Ecumenic la Festivalul Internațional de Film de la Locarno și Premiul de regie la Wiesbaden. În 2012, al doilea lungmetraj, Rocker, are premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian. Cel mai recent film al său, Orizont, a avut premiera în 2015 la Tallin Black Nights Film Festival și s-a bucurat de aprecierea publicațiilor și criticii internaționale.
Echipa HBO care a realizat și va produce miniseria Valea Mută este formată din: Johnathan Young și Steve Matthews, producători executivi HBO Europe, Andra Radu, producător creativ HBO România, și Alina David, producător HBO România.
Imaginea filmului este semnată de Tudor Mircea, cu care Crișan a colaborat și la Megatron, Morgen și Rocker, iar casa de producție a miniseriei este Castel Film, reprezentată de Bogdan Moncea.
Noua producție HBO Europe va avea patru episoade și este o adaptare a unui format norvegian, Øyevitne/Eye Witness. Cristian Barna semnează scenariul miniseriei Valea Mută.
Începând de astăzi, timp de 48 de zile, actorii, regizorii și echipa de producție se vor afla pe platourile de filmare pentru a realiza noua producție originală HBO Europe, Valea Mută. Filmările vor avea loc în mai multe localități din țară, printre care: Brașov, Cheia și București. Premiera producției este programată pentru finele anului.

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns