[Recomandări] Top 10 filme pe care trebuie să le vezi de Paşte

 
Hop-Gallery-1
De sărbători, majoritatea preferă să vadă un film special atât singuri cât și împreună cu familia. Dacă ne gândim la filme de sezon cu siguranță, Paștele nu este prima sărbătoare care ne vine în minte, de Crăciun și de Halloween se găsesc multe filme care prezintă interes însă, Paștele este și ea una dintre cele mai populare sărbători din întreaga lume.
Vin în ajutorul vostru cu o listă de filme de Paște, variind de la filme pentru copii, până la horror, religioase, drame și muzicale. Enjoy! 🙂

10. Whinnie Pooh: Springtime cu Roo 

Filmele ‘‘Whinnie the Pooh’‘ sunt comice și inteligente. Nu trebuie sa fii copil să îl privești. Pooh și prietenii , în special Roo, încearcă să aducă spiritul primăverii Iepurașului într-o acțiune care are loc de Paște, făcând acest film unul distractiv și de vacanță.

Trailer

9. Resurrection

Un film de groază a carui acțiune se întâmplă de Paști. Un criminal în serie ucide victime în vârstă de 33 de ani și apoi le colecționează parti din corp într-o încercare de a face trupul lui Hristos. Doi detectivi încearcă să găsească criminalul, iar acțiunea îi face pe aceștia să își pună întrebări cu privire la credința lor.
Sentimentul predominant este frica și nu sentimentul de fericire asociat sărbătorii.

Trailer

8. The Robe

Filmul clasic ‘The Robe’ este aclamat și iubit de public. Stabilit în timpurile biblice, acțiunea este centrată pe Marcellus, un om care ia parte la răstignirea Lui Iisus.Evenimentul este atât de intens încât îl conduce la o credință profundă.Romantic, dramatic și inspirant, acest film a câștigat în anul 1954, Oscarul pentru cea mai bună artă regizorală și pentru designul costumelor fiind și nominalizat pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal și cea mai bună imagine.

Trailer

7. The First Easter Rabbit

Realizat în 1976, acest film de animație plăcut chiar și în prezent, prezintă povestea unui iepure grăsuț care este readus la viață folosind magia. Acesta trebuie să livreze ouă tuturor copiilor, trebuie să salveze Valea Paștelui care riscă să fie înghețată de personajul negativ Zero.  In film se deosebește foarte mult vocea povestitorului Burl Ives care se remarcă printr-o „voce profundă”.

Trailer

6. Rise of the Guardians 

Dacă vrei să vezi Iepurașul de Paște într-o acțiune epică, atunci obții asta în ‘Rise of the Guardians’. In film, toate creaturile fantastice ale copilăriei apar mult mai dure și mai înțelepte. Hugh Jackman joacă rolul lui Bunny, transformând Iepurașul de Paște într-o creatură australiană înaltă, plină de spirit și înverșunare.

Trailer

5. Easter Parade

Un muzical fermecător, acest film îi are în prim plan pe frumoasa Judy Garland și îndrăgitul actor Fred Astaire. Un dansator (Astaire) isi ia o noua  parteneră de dans (Garland) după ce fosta parteneră refuza să mai colaboreze cu el. Desigur, între ei se înfiripă o poveste de dragoste, însă ambii încearcă să păstreze relația strict platonică și de afacere. Piesa clasică „Easter Bonnet” este cântată minunat de Garland și este surprinsă extraordinar în film.

Trailer

4. The Passion of Christ

Acest film nu este adresat celor slabi de inimă, având o interpretare cumplită, dar realistă cu privire la răstignirea Lui Iisus. Mel Gibson a regizat acest film, care a avut un succes enorm la box-office, fiind nominalizat la Oscar, în 2005, pentru muzică, machiaj și cinematografie.
Pentru cei care pot face față acestui film, atât ca intensitate a imaginilor și a acțiunii, ”Patimile lui Hristos” reprezintă primul Paște.

Trailer

3. Hop 

Daca vreți un film de Paste animat, ‘Hop’ este pur și simplu  presărat cu umor atât pentru copii cât și pentru adulți. Acțiunea prezintă un adolescent rebel care luptă pentru a controla Paștele și muzica rock. E.B. este fiul lui Iepurașului de Paști și singurul moștenitor al slujbei tatălui său. Cu toate acestea, el preferă sa fie un baterist și fuge la Hollywood pentru a deveni vedetă. Acest film, cu siguranță vă va  captiva fiind un film demn de privit în familie.

Trailer

2. It’s the Easter Beagle, Charlie Brown 

Cu o durată de 30 de minute, filmul prezintă toate personajele animate clasice de la Snoopy care dansează cu iepurași, Marcie care nu reușește să facă ouă de Paști și Linus care-l așteaptă pe Easter Beagle să ajungă de sărbătoarea Paștelui. Alături de copii, care vor avea răbdare să stea și să vadă acțiunea filmului si părinții se vor lăsa copleșiti de amintiri.

Trailer

1. Ben-Hur 

Acțiunea filmului are în prim plan pe un om bogat evreu, Judah Ben-Hur, care este trimis în sclavie de către vechiul său prieten, guvernatorul roman Messala. Răzbunarea, credința și prietenia sunt temele principale ale acestui film iar cursele intense cu carul și muzica fac acest film să fie atractiv și inspirant.
Criticii și publicul au apreciat enorm filmul astfel acesta a reușit să  câștige 11 premii Oscar în 1960: pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal (Charlton Heston), cel mai bun actor într-un rol secundar (Hugh Griffith), cel mai bun regizor (William Wyler), cea mai bună culoare cinematografică, cea mai bună culoare artistică, cel mai bun set de decor, cea mai bună culoare a costumelor, cel mai bun sunet, cea mai bună editare a unui film, cele mai bune efecte speciale și cea mai bună muzică.

Trailer

Written by

548   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “[Recomandări] Top 10 filme pe care trebuie să le vezi de Paşte

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Blogul unei cinefile

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura