[Cronica de film] – The 5th Wave (2016)

The 5th Wave este adaptarea cinematografica a primei carti dintr-o trilogie, scrisa de Rick Yancey. Filmul este o distopie, un gen de film foarte intalnit in ultima vreme (The Hunger Games, Divergent si multe altele).

Fata de Hunger Games, este mai putin emotionant iar, fata de un film precum Maze Runner, este mai lipsit de actiune. Totusi, are plusurile sale, cum ar fi o scena foarte emotionanta in care putem vedea o familie in timpul celui de-al doilea val de extraterestri. Eu am terminat de citit cartea recent si mi-a placut foarte mult. Consider ca filmul a reusit sa inglobeze cele mai importante elemente descrise in carte, trasaturi ale personajelor si diverse scene. Primele secvente sunt intocmai ca in carte. La fel se poate spune si despre dialog care, in mare parte, il regasim si aici.

Nu stiu de ce imi plac atat de mult aceste distopii, poate pentru ca sunt entuziasmante si in acelasi timp, infricosator sa vezi omenirea expusa in fata unui atac extraterestru. Cartea este foarte interesanta si, dupa ce te apuci de ea, nu iti mai vine sa o lasi jos pana nu vezi tot ceea ce se intampla cu personajele tale favorite. La fel ca si in film, scenele reusesc sa te tina captivat si interesat sa afli ce se va intampla mai departe. Acest film are unele parti mai lipsite de actiune, dar este normal avand in vedere faptul ca este prima parte a unei trilogii, iar prima parte seteaza tonul si atmosfera si ne descrie personajele.

Chloe Grace Moretz, actrita aflata la mare cautare printre regizorii despre care am realizat un articol cu 10 filme pe care le recomand in care aceasta apare, intra in rolul lui Cassie, un rol ce mi s-a parut ca i s-a potrivit manusa. Reuseste aici sa isi expuna calitatile emotionante din filmul „If I Stay” dar si calitatile de actrita care poate interpreta partitura unui film de actiune precum in „Kick-Ass”.

Chloe Moretz este o actrita ce a reusit sa prinda la public, si cu siguranta o vom mai vedea si in alte productii, una dintre ele fiind chiar Neighbours 2: Sorority Risin, film al carui trailer a aparut zilele trecute. Nick Robinson, actor pe care am avut sansa sa il vad in Jurassic Worl, unde mi-a placut, isi joaca bine rolul, facand totul ca la carte.

J Blakeson, regizorul filmului acesta si al filmului The Disappearance of  Alice Creed in care apare o actrita pe care o apreciez foarte mult, Gemma Arterton, reuseste sa realizeze niste cadre speciale si se poate observa atentia sa pentru miciile detalii. Efectele vizuale sunt foarte bune si spectaculoase, iar coloana sonora este foarte antrenanta iar prezenta in realizarea ei a lui Henry Jackman (Kick-Ass, Captain America: Winter Soldier) se face simtita.

The 5th Wave  este un film care are momentele sale bune si deschide usa catre o noua distopie care merita vazuta pentru partile sale emoționante, imbinate cu o actiune care nu te lasa sa iti dezlipesti ochii de pe ecran, dar si pentru calitatile actoricesti de care dau dovada carismaticii Chloe Grace Moretz si Nick Robinson.

Regia: J Blakeson

Scenariul:  Susannah Grant, Akiva Goldsman, Jeff Pinkner

Distributie:  Nick Robinson, Maika Monroe, Liev Schreiber, Chloë Grace Moretz

Sinopsis: Adolescenta de 16 ani Cassie Sullivan încearcă să supravieţuiască într-o lume devastată de valurile unei invazii extraterestre care a decimat deja populaţia şi a dus omenirea înapoi în Epoca de piatră.

The 5th Wave se vede de astazi in cinematografe, distribuit in Romania de InterComFilm

Trailer

Written by

548   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

3 thoughts on “[Cronica de film] – The 5th Wave (2016)

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Blogul unei cinefile

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura