[Cronica de film] – Ride Along 2 (2016)

Dintre toate filmele pe care le vad la cinema, comediile sunt cele la care sunt cea mai receptiva. Fie sunt foarte amuzante, fie foarte slabe si fara pic de umor. Asa ca este intotdeauna surprinzator si incantator sa mergi la o comedie si sa ai asteptari mari, iar aceea comedie sa nu te dezamageasca, asa cum s-a intamplat in acest caz.

Agentul de pază logoreic Ben Barber (Hart), nou acceptat în academie, i se alătură lui James Payton (Cube), un detectiv coleric al Departamentului de Poliție din Atlanta pentru a patrula străzile din Atlanta. În încercarea de a dovedi că este mai mult decât un dependent de jocuri video, Ben încearcă să-i arate viitorului său cumnat că merită să se însoare cu Angela, sora lui James. În timpul unei patrule ce trebuia să fie fără evenimente, Ben se implică în cel mai recent caz al detectivulu și trăiește cele mai nebune 24 ore din viața lui. Nu numai că noaptea lor nebună i-a condus la cel mai notoriu criminal din Atlanta, Ben a jucat un rol crucial în arestarea lui și astfel lui James i-a fost mult mai greu să nu îi dea binecuvântarea pentru a se însura cu Angela.

Continuarea începe după aproximativ un an de la ultima aventură a eroilor noștri. Planurile pentru o călătorie rapidă în Miami se duc pe apa sâmbetei când activitățile lor de poliție neortodoxe îi pun într-o situație compromițătoare care amenință să submineze un caz major și ziua de nuntă a lui Ben și Angela. Ben, nefiind mulțumit să lucreze ca agent de pază, a absolvit recent academia și aspiră să devină detectiv ca viitorul său cumnat. Însă James nu crede că e potrivit pentru munca de detectiv. Cu nunta care se apropie cu repeziciune, începătorul predispus la accidente se concentrează pe planificare dar vrea să i se alăture mentorului său în ce trebuia să fie o călătorie de rutină din Atlanta în Miami. La cererea lui Angela și la permisiunea reticentă a Locotenentului Brooks’, James îl ia pe Ben la Miami, fără nici o tragere de inimă, pentru a verifica un pont legat de un caz pe care încearcă să îl rezolve.

Acest film este extrem de amuzant. Hazul acestui film provine din tipul clasic de comedie cu un barbat foarte vorbaret si agasant si unul extrem de serios. Ice Cube are aici un rol foarte bun si convingator precum in filmele  „Friday” si „21 Jump Street” Este elementul perfect care sa il completeze pe simpaticul  Kevin Hart. Cei doi se completeaza perfect si formeaza un duo cu o chimie foarte buna. Filmul da uitare acelor politisti plini de ura si furie si aduce pe marele ecran doi politisti foarte amuzanti.
Glumele si dialogul din film sunt foarte bine scrise si reusesc sa isi atinga tinta. Cei care au realizat scenariul,  Phil Hay si Matt Manfredi au facut o treaba buna in introducerea la momentul potrivit a unor glume savuroase. Povestea este antrenanta si reuseste sa te tina in priza pe aproape toata durata filmului. Sunt cateva clisee dar nu mi s-au parut foarte importante. Acest momente cred ca pot sa fie lasate in urma cu usurinta avand in vedere faptul ca este un film care isi propune sa te faca sa razi, atat si nimic mai mult. Filmul are si o desfasurare a actiunii destul  de rapida, lucru pe care il consider bun intrucat nu ai vrea sa te plictisesti. Sa te uiti la o comedie lunga de peste doua ore nu este chiar cel mai placut lucru. Regizorul Tim Story pune pe marele ecran o poveste fara scene plictisitoare si fara rost, ci scene amuzante una dupa alta.
Per ansamblu , Ride Along 2 este un film care isi atinge scopul, acela de a te face sa razi. Este o comedie simpla, de vazut atunci cand doresti un film scurt, relaxant si amuzant.

Regia: Tim Story

Scenariul: Phil Hay & Matt Manfredi

Distributie:  Ice Cube, Kevin Hart, Ken Jeong, Benjamin Bratt, Olivia Munn, Bruce McGill, Tika Sumpter, Sherri Shepherd

Sinopsis: Oare de această dată năbădăioșii cumnați vor face pace pentru a lupta împreună, dar fiecare în stilul său personal, împotriva criminalității?

Ride Along 2 intra de astazi, 15 ianuarie, in cinematografe si este distribuit in Romania de Ro Image

Trailer

Written by

546   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns