Recomandările lunii noiembrie la HISTORY Channel

În luna noiembrie, la HISTORY Channel, urmăriți ascensiunea și căderea Imperiului Roman prin prisma uneia dintre cele mai spectaculoase și brutale arene din istoria omenirii, în seria documentară „Colosseumul”, aflați cum supraviețuiesc oameni muntelui în sălbăticia nord-americană într-un nou sezon din „Muntenii”, explorați noi dovezi ale prezenței extraterestre pe Pământ în „Extratereștri Antici” și aflați poveștile adevărate și extraordinare din Egiptul Antic în al doilea sezon al seriei „Legendele faraonilor”.

Colosseumul (8×60′)

Premiera luni, 7 noiembrie, de la ora 22:00

Această serie în opt episoade prezintă ascensiunea și căderea Imperiului Roman prin prisma uneia dintre cele mai spectaculoase și brutale arene din istoria omenirii – Colosseumul. De la viața cruntă a gladiatorilor ca luptători sclavi la împărații Romei care s-au folosit de vastul amfiteatru pentru a-și demonstra puterea totală, „Colosseumul” oferă telespectatorilor o incursiune unică și personală în interiorul celui mai emblematic imperiu al istoriei. Fiecare episod evidențiază câte unul dintre cele opt personaje-cheie, toate bazate pe persoane reale din istorie.

Acoperind o perioadă de câteva sute de ani, serialul se desfășoară cronologic, de la inaugurarea cu fast a arenei până la ultimele jocuri. Colosseum folosește secvențe dramatice „live-action” și efecte speciale pentru a insufla emoție în narațiunea personală a fiecărui personaj istoric. Serialul include comentarii cu experți de top, cercetători de renume mondial și nu numai.

 

Muntenii | Sezonul 11 (10×60’)

Începe miercuri, 9 noiembrie, de la ora 22:00

Încă mai există în America oameni care-și câștigă existența din ce le oferă pământul, vânând și punând capcane pentru a-și hrăni familiile. Aceștia sunt Muntenii. Însăși supraviețuirea lor se bazează pe utilizarea unor abilități străvechi perfecționate de-a lungul a sute de ani.

Din Munții Apalași până în Munții Stâncoși sau Alaska, acest serial îi urmărește pe munteni în cursa împotriva iernii, obținând hrana și banii necesari pentru a supraviețui în cele mai reci luni ale anului.

Experți în înfruntarea primejdiilor iernii și a condițiilor primitive în care își desfășoară existența, întotdeauna pregătiți pentru ce este mai rău, muntenii și-au croit drum prin sălbăticia Americii înainte ca lumea să fie lovită de pandemia globală.

Ei vor face tot posibilul să își apere libertatea și stilul de viață, motiv pentru care experiența, cunoștințele și tăria de caracter le vor fi de folos acum mai mult ca niciodată.

 

Extratereștri Antici | Sezonul 14 – Episoade noi (10×60’)

Începe miercuri, 16 noiembrie, de la ora 21:00

Oare ființe inteligente din spațiu au vizitat Pământul cu mii de ani în urmă? Explorați posibile conexiuni între fenomene OZN și informații decodate din texte antice și artefacte cu Giorgio Tsoukalos și experți de renume, în noi episoade ale seriei cult „Extratereștri Antici”.

Din vremea dinozaurilor până în Egiptul antic, de la desenele rupestre din vechime la aparițiile de azi, fiecare episod din acest serial cult al HISTORY Channel conferă profunzime istorică întrebărilor, speculațiilor, mărturiilor și teoriilor care înconjoară această controversă perenă.

În noile episoade, Giorgio Tsoukalos și experții săi fac o retrospectivă asupra unora dintre cele mai incredibile structuri extraterestre prezentate în serialul Extratereștri Antici, noi dovezi ale prezenței extraterestre pe Pământ, precum și cele mai convingătoare investigații care, în opinia lor, reprezintă întâlniri reale cu vizitatori extratereștri.

 

Legendele Faraonilor | Sezonul 2 (6×60’)

Premiera duminică, 27 noiembrie, de la ora 21:00

„Legendele faraonilor” este o docu-dramă care aduce la viață poveștile extraordinare din epoca faraonilor. Bazat pe cele mai recente cercetări, cu filmări 4K, serialul surprinde energia și splendoarea celei mai fascinante civilizații din lumea antică.

Sezonul al doilea se concentrează pe dinastia a XVIII-a care a fondat Noul Regat, o perioadă cunoscută sub numele de epoca de aur a Egiptului. Seria dezvăluie viața secretă a faraonilor și a poporului lor, care au transformat regatul Egiptului cum nu a făcut-o nicio altă dinastie până atunci.

Cele șase episoade pun în lumină domnia celor mai mari regi și regine din acea dinastie, precum Akhenaton, Nefertiti sau Tutankhamon, precum și poveștile din culisele proiectelor lor de construcții colosale, prezentând perioada critică în care Egiptul a renăscut din propria cenușă pentru a deveni un imperiu invincibil.

Written by

548   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Blogul unei cinefile

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura