[Cronica] – The Curse of Styria (2014)

Vampirii incearca prin orice cale sa-i determine pe cei pe care ii iubesc sa se sinucida. Cei care isi iau singuri viata isi pierd sufletele pentru eternitate si ii pot insoti pe vampiri in lumea umbrelor.

Filmul relateaza relatia dificila si intensa dintre o adolescenta singura si o straina misterioasa. Lara si tatal ei Dr Hill prin spatele cortinei de fier. Ei doresc sa ajunga la un castel vechi din preajma orasului Styria, Ungaria. Intr-o padure din apropiere, Lara observa un accident de masina. Carmilla iese cu greu din masina zdrobita in timp ce soferul o urmareste sa o prinda. Cand Lara o ascunde pe Carmilla in castel, ele incep sa se imprieteneasca repede. Mai tarziu, femeile tinere din Styria incep sa se comporte neobisnuit. Sunt descoperite niste fete care s-au sinucis. Lara incepe sa creada ca prietena ei, Carmilla, ar ascunde ceva mult mai intunecat decat ceea ce infatiseaza. La inceput Carmilla se comporta normal insa cu timpul Lara prietena ei descopera ca ea ar fi vampir.  (Styria) este inspirata din nuvela gotica Carmilla scrisa de Sheridan LeFanu. Obsesia, misterul, drama si iubirea sunt pachetul intreg al acestui film.

Cum am vazut foarte multe filme legate de vampiri  acesta mi s-a parut special pentru legenda Carmillei. Asa cum spune, Joseph Sheridan le FaNu, Carmilla este descrisa ca fiind o fiinta cu un ten stralucitor, un par splendid des si culoare in obraji. Nici nu arata ca ar suferi de vreo boala. Lara este atat de atrasa de Carmilla incat isi dorea sa-i afle secretele si sa o urmeze in lumea umbrelor. Pentru mine, vampirii difera foarte mult de la o poveste la alta. Unii sunt cu colti mici si subtiri, pe cand altii cu un ten stralucitor.

In concluzie, eu personal ii dau nota 7,5 acestui film pentru elementele gothice si suspansul pe care il creeaza fiecare fragment.

Written by

60   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns