Festivalul de animație japoneză IZANAGI debutează luni, 27 mai, ora 20, la ARCUB, București, cu proiecția filmului Mormântul licuricilor / Hotaru no haka

 

Prima proiecție din cadrul festivalului de animație japoneză, IZANAGI, este programată luni, 27 mai 2019, ora 20.00, la ARCUB, unde pasionații de anime vor putea urmări animația Mormântul licuricilor (Hotaru no Haka, 1988), primul film al regizorului Isao Takahata pentru Studio Ghibli.

Mormântul licuricilor, bazat pe o poveste despre cel de-Al Doilea Război Mondial scrisă de Akiyuki Nosaka, folosește animația pentru a potența realismul cumplit al vremurilor, privite prin ochii a doi frați care rămân orfani și încearcă să se sprijine unul pe altul în lupta pentru supraviețuire. Moralul lor este susținut de un singur lucru: frumusețea licuricilor.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere despre efectele celui de-Al Doilea Război Mondial asupra societății, culturii și artei japoneze, cu profesor doctor în studii culturale Mirela MURGESCU, din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București, și Elena CIOLACU, absolventă a masteratului de animație din cadrul UNATC, nominalizată la Premiul Gopo în categoria Tânăra speranță pentru regia scurtmetrajului de animație Micul erou.

IZANAGI dorește să promoveze cultura japoneză, focalizându-se pe fenomenul manga-anime și impactul său asupra lumii, prin proiecții de filme animate japoneze, conferințe și dezbateri adresate atât unui public pasionat, cât și unui public dornic de cunoaștere. Festivalul va organiza proiecții trimestriale de filme, cu acces gratuit, urmate de dezbateri, urmărind explorarea și înțelegerea culturii japoneze, crearea unor punți între cele două culturi și o abordare multidisciplinară a artelor

Written by

544   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns