[Cronica de film] – Five Feet Apart (2019)

Nu ma consider o mare fana al lui Cole Sprouse, dar am aflat ca va aparea in acest film, am fost tare curioasa de rolul pe care il va interpreta, diferit de rolul unde eu l-am remarcat, si aici ma refer la serialul Riverdale, unde il joaca pe Jughead Jones. 

Five Feet Apart este regizat de Justin Baldoni, iar din distributie fac parte Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moises Arias, Kimberly Hebert Gregory, Claire Forlani si Parminder Nagra. Filmul este bazat pe cartea cu acelasi nume scris de  Rachael Lippincott, Tobias Iaconis si Mikki Daughtry.

In film este vorba despre Stella (Richardson), o adolescenta care sufera de fibroza chistica si viata ei de zi cu zi in spital, in timp ce primeste tratament pentru boala ei. In timp ce se afla in spital, il intalneste pe Will (Sprouse), un alt adolescent cu aceeiasi boala. Datorita bolii lor, sunt fortati sa ramana la o distanta de cinci pasi (de aici titlul)  ca masura preventiva. Cei doi ajung sa se indragostesc, dar se gasesc in cea mai dificila pozitie deoarece nu se pot apropia unul de altul.

Filmul mi-a amintit instantaneu de cand am vazut trailerul de filmul The Fault in Our Stars, aparut in 2014, doi tineri care se iubesc zi de zi in timp ce se ocupa de bolile lor terminale.

N-am ajuns cu asteptari prea mari, dar am fost foarte placut surprinsa. Mi-a placut povestea si am invatat chiar cateva lucruri despre fibroza chistica. Am citit cronici de la cei care sufera de aceasta boala si toti sunt de acord ca acest film descrie cu exactitate stilul de viata al unui pacient care sufera de fibroza.

Haley Lu Richardson, in rolul Stellei ofera o perfomanta spectaculoasa. De asemenea, actorii distribuiti in rolurile secundare au fost foarte buni. Relatia de dragoste dintre Will si Stella este credibila pe marele ecran. Ceea ce mi-a placut a fost prietenia dintre Stella si Poe (un alt pacient din spital care sufera de aceeiasi boala), deoarece prietenia lor a fost una sincera si cu siguranta, o prietenie pe care toata lumea ar dori sa o aiba cel putin la un moment dat in viata lor. Poe este personajul meu preferat deoarece este amuzant chiar si dupa ce s-a ocupat de anumite probleme personale. Au fost in film cateva scene care m-au emotionat, veti vedea voi care 🙂

Five Feet Apart este un film romantic si ofera un excelent mesaj de optimism si speranta, de aceea va recomand cu mare caldura sa-l vedeti! P.s: un mic sfat, luati langa voi pachete de servetele, o sa aveti nevoie de ele.

Filmul intra in cinematografe din 3 mai, distribuit de Ro Image.

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “[Cronica de film] – Five Feet Apart (2019)

Lasă un răspuns