Ultimul capitol al serialului Into the Badlands, din 25 martie, la AMC

Capitolul final al serialului fantasy cu arte marțiale Into the Badlands, se va difuza la AMC din 25 martie. Ultimele opt episoade sunt programate pe post în fiecare seară de luni, de la ora 22.

Prima parte a acestui al treilea și ultim sezon a fost difuzată pe post în perioada aprilie-iunie a anului trecut;  atunci se dezvăluia o parte din mitologia din spatele serialului. Secretele legendarului oraş Azra începeau să iasă la lumină datorită unui nou clan condus de Pilgrim (Babou Ceesay) și Cressida (Lorraine Toussaint din Orange is the New Black). În ultimele episoade ale serialului vor ieși la lumină secrete vechi, se vor forma alianțe noi, iar saga își va atinge punctul culminant într-o bătălie epică.

Serialul Into the Badlands, cu Daniel Wu cap de afiș, este o voce distinctă în peisajul producțiilor pentru micul ecran: pe de o parte, împletește natura viscerală a artelor marţiale cu un stil vizual de inspirație Wong Kar Wai-ană, prin atenţia la detalii şi cinematografia somptuoasă. În al doilea rând, aduce un tribut muncii lui Akira Kurosawa. Totodată, ne apropie de Japonia medievală, prin modul în care e structură lumea din acest viitor postapocaliptic.

Lui Into the Badlands îi datorăm faptul că a adus autenticul kung-fu în televiziune, alături de stilurile Krav Maga și Jiujitsu. Into the Badlands este totodată, una dintre cele mai ample producții realizate pentru TV ale momentului, cu bugete generoase şi multă imaginaţie investite în costume, recuzită fantezistă, locaţii spectaculoase şi efecte speciale.

Ce se întâmplă în „Badlands”

Povestea din Into the Badlands este plasată într-un viitor distopic. Civilizaţia – aşa cum o ştim noi – încetează să mai existe. Peste timp, o societate feudală apare: tehnologia este aproape inexistentă; nu sunt componente electronice în Badlands, dar există lucruri mecanice şi electricitate. Structura societăţii e apropiată de cea din Japonia medievală, divizată în teritorii. Toată lumea stăpânește artele marțiale în această lume, iar unele personaje – precum tânărul M.K. (Aramis Knight) și Pilgrim – au și puteri supranaturale.

La începutul ultimului capitol din Into the Badlands, Bajie (Nick Frost), personajul care asigură partea de „comic relief” a acestui serial dramatic, îl avertizează pe Sunny (Daniel Wu) că nu trebuie să se încreadă în Pilgrim. Dar Sunny se luptă cu decizia de a-l ajuta pe Pilgrim să deschidă „Camera Meridian”, deoarece viața fiului său este în joc.

Date de producție

Filmările sezonului trei au avut loc la câţiva kilometri de Dublin (Irlanda), într-o mică localitate, numită Kilternan. Platoul de filmare a fost ridicat pe ruinele unui complex turistic. Pe generosul teren din jurul complexului au fost construite diverse locaţii din film, inclusiv câmpul de maci şi giganticul zid.

Produs de AMC Studios, Into the Badlands a fost creat de Alfred Gough și Miles Millar, producători executivi, showrunneri și scenariști. Cei doi au lucrat cu Jackie Chan, Jet Li, Michelle Yeoh şi Donnie Yen în numeroase filme.

Presa internațională, entuziastă cu privire la al treilea sezon

Sezonul 2 a fost momentul în care serialul a început să îşi dezvăluie identitatea ca un spectacol post-apocaliptic de arte marţiale, cu un decor de Mad-Max. Pe măsură ce acţiunea accelerează, acelaşi lucru îl face şi ritmul filmului. Până la final, Into the Badlands pare să îşi fi găsit propria

Identitate.” (denofgeek.com)

O etalare de scene de luptă, suficient de suprarealiste ca să ofere un deliciu spectatorului, prin opoziţie cu latura sinistră a morţii care rezultă.” (Indie Wire)

Costumele elaborate, scenografia complexă, luptele cu săbii, artele marţiale şi wuxia, care – toate la un loc – alcătuiesc ceva neobişnuit pentru un serial american. Însă latura neconvenţională este cel mai important atu comercial.(Screenrant)

 

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns