Cronica de film: Sully (2016)

  • sully-681679l-1600x1200-n-98d06266Regia: Clint Eastwood
  • Scenariul: Todd Komarnicki
  • Distribuție: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney, Anna Gun, Autumn Reaser
  • DistribuitorFreeman Entertainment
  • Dată lansare: 9 sptembrie 2016
  • Sinopsis: Filmul biografic produs în format 3D de către studiourile Warner Bros îl are în scaunul regizoral pe Clint Eastwood, iar protagonist este Tom Hanks. Acesta îl va portretiza pe eroul național Chesley „Sully” Sullenberger, pilot american care a aterizat forțat în râul Hudson, în ianuarie 2009, cu un avion de linie, salvând viața tuturor celor 155 de pasageri.
„Everything is unprecedented until it happens for the first time.”
Regizorul Clint Eastwood a avut probabil o versiune si o poveste diferita atunci cand a inceput povestea unui accident de aviatie care a fost initial vazuta ca o situatie reala, apoi s-a dovedit a fi un cosmar al pilotului traumatizat. Asteptarile mele inainte de a intra in sala au fost ca va incepe cu o poveste de viata a eroicului capitan (povestea vietii lui personale cu familia sau primele zile ale carierei lui) sau macar cu cateva ore inainte de decolare. S-a intamplat exact invers, schema data de scenarist (Todd Komarnicki) este diferita, iar aceasta poveste a fost scena de interval unde arata temerile capitanului, cum si-a inceput cariera si cum nu trebuie sa renunte sa lupte pentru cariera lui dupa mii de zboruri reusite.
Probabil colaborarea dintre Eastwood si Komarnicki s-a concentrat mai mult pe introducerea spectatorilor in pielea fiecarui personaj si pe resimtirea dramei si a panicii generate de situatia unui accident aviatic. Spectatorii au fost bagati in pielea fiecarui personaj din film, de la capitan la echipaj, la pasageri, la sotia ingrijorata pana la salvatori. Eastwood a reusit sa-si introduca spectatorii in pielea personajelor din aeronava Airbus A320 al US Airways (Zborul 1549) si i-a facut sa simta drama si panica unui accident aviatic cand insotitorii de zbor au dat comanda pasagerilor sa tina capetele jos si sa ramana jos.
sully-155639l-1600x1200-n-f2264128
Pe langa prezentarea frumoasa a povestii facuta de Eastwood, rolul lui Hank ca pilot traumatizat si ingrijorat a fost incontestabil o interpretare naturala si nefortata. El a reusit sa-si indeplineasca rolul ca un pilot veteran care stie ce face si care a facut totul nu ca un erou dar ca cineva care este responsabil de viata fiecarui participant la zbor. Ajutat de Eckhart, el are completa incredere in ce a facut Sully desi nu stia nimic de asta in prima parte a actiunii. A fost putin dezamagitoare evolutia personajului sotiei lui Sully, care nu a fost atat de impresionanta, ea ar fi trebuit sa aiba un rol important, ea fiind cineva care ii ofera tot suportul sotului ei cand cariera si credibilitatea lui sunt in pericol.
Pana la urma, Sully nu este unul dintre cele mai bune filme facute despre un eveniment real. A fost un real-life story facut sa ofere audientei o situatie reala de viata si sentimentul fiecarei persoane implicate in istoria ‘Miracolului de la Hudson’
‘Sully’ intra in cinematografe din 9 septembrie, distribuit de Freeman Entertainment.

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “Cronica de film: Sully (2016)

Lasă un răspuns