[Cronica de film] – Eddie the Eagle (2016)

 

  • RegiaDexter Fletcher
  • ScenariulSimon Kelton, Sean Macaulay 
  • Distributie: Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken
  • Distribuitor: OdeonFilm
  • Data lansare: 8 aprilie
  • Sinopsis: Inspirat din situații reale, EDDIE VULTURUL este o poveste pozitivă despre Michael „Eddie” Edwards (Taron Egerton), un săritor cu schiurile britanic, curajos, dar neobișnuit, întotdeauna încrezător în forțele proprii – chiar și atunci când întreaga națiune nu-i mai dădea nicio șansă. Cu ajutorul unui antrenor rebel și carismatic (jucat de Hugh Jackman), Eddie cucerește inimile fanilor din întreaga lume, cu prestația improbabilă și istorică de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Calgary, din 1988. De la producătorii filmului Kingsman: The Secret Service, Eddie Vulturul îi are în distribuție pe Taron Egerton în rolul lui Eddie, novicele tenace.

Recenzie

”The important thing in life is not the triumph but the struggle, the essential thing is not to have conquered but to have fought well” – Pierre de Corbertin

„Eddie the Eagle” este o comedie biografică bazată pe povestea adevărată a  primului ski jumper al Marii Britanii, Michael „Eddie” Edwards. Regizat de Dexter Fletcher, cunoscut pentru „Lock, Stock and Two Smoking Barrels”  (1998) si ”Kick Ass’‘ (2010), cu Taron Egerton și Jugh Jackman în rolurile principale.

Povestea lui Eddie Edwards  din spatele filmului  Eddie „The Eagle” , este a unui tânãr visãtor si ambitios care îsi  dorește foarte mult să fie olimpic. Recunosc, intotdeauna mi-au placut filmele inspirate din fapte reale deci, nu exista vreun dubiu ca acesta să nu îmi placă. Multumiri OdeonFilm pentru invitație la acest film minunat  🙂
Filmul foloseste cliseele clasice ce apar des intr-un astfel de film sportiv si anume improbabilul erou , modul de antrenare, antrenorul dur fara motiv si un rival care isi bate joc de personaj, dar cu toate astea e un film foarte bun asigurand acea magie. Publicul este tinut in suspans si e acaparat de actiune, si, chiar dacã vrei sau nu, vei simti nevoia sa il aplauzi  pe Eddie cand face saltul final. Nu va zic mai multe , trebuie neaparat sa-l vedeti.
Taron Egerton într-adevãr  se dovedeste a fi o stea în ascensiune prin performantele sale actoricesti. Aici, face un rol bun interpretandu-l chiar pe Eddie, un personaj ambitios, curajos si determinat sa isi implineasca visul. Hugh Jackman joacã rolul lui Bronson, sovãielnicul antrenor care bea, si care ii ofera, în cele din urmã, ajutor lui Eddie. Egerton si Jackman au chimie bunã si se completeaza bine pe micul ecran. Limpede e chiar si relaxarea care apare in timpul filmarilor reflectata în performantele actoricesti.
Nu e un film de Oscar insa pentru acest stil si gen, nu cred ca s-a dorit asta. Ceea ce a vrut sa transmita filmul este ca orice vis ai avea, nu trebuie sa te lasi batut, trebuie sa-l urmezi pana la capat.
„Eddie the Eagle” intra in cinematografe pe 8 aprilie, distribuit de OdeonFilm

Trailer

 

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “[Cronica de film] – Eddie the Eagle (2016)

Lasă un răspuns