[Cronica de film] – Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

 
batman-v-superman-dawn-of-justice-530741l-1600x1200-n-93e9127a

  • Regia:  Zack Snyder
  • Scenariul: Chris Terrio, David S. Goyer
  • Distributie: Ben Affleck, Henry Cavill. Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot
  • Distribuitor: Freeman Entertainment
  • Data lansare: 25 martie
  • Sinopsis: Temându-se că acțiunile supereroului privit ca un zeu rămân nesupravegheate, puternicul și formidabilul apărător al Gotham-ului îl provoacă pe salvatorul adorat, modern al Metropolis-ului, în vreme ce lumea nu se poate hotărî de ce tip de erou are mai mare nevoie. Cum Batman și Superman sunt în război, apare o nouă amenințare ce pune omenirea într-un pericol fără precedent.

Recenzie

And now, you will fly to him, and you will battle him to the death. Black and blue. Fight night. The greatest gladiator match in the history of the world. God versus man. Day versus night! Son of Krypton versus Bat of Gotham!

Batman V. Superman: Dawn Of Justice

Datorita mediatiazarii si a marilor asteptari care s-au conturat in jurul acestui film si a universului bazat pe mai multe personaje fictionale, fiecare fan s-a intrebat daca Zack Snyder va compromite „Batman vs Superman: Dawn of Justice”. Răspunsul la această întrebare pare un pic evident si prin prisma demersului său anterior in „Man of Steel”. Cu toate acestea, situația este mult mai nuantata decat s-ar crede. Prima jumătate a filmului este incoerenta. Zack Snyder a încercat să construiască o poveste și mult mister, dar a lăsat audiența intr-o stare de confuzie. S-a mers pe ideea clara de a creea suspans, insa intriga este prezentata intr-un mod nestructurat.
Pe parcurs, actiunea ofera claritate cu privire la evenimentele din film dar , cu toate acestea exista cateva scene care se afla in afara contextului și nu pot fi usor justificate. In film apar referiri și idei despre viitorul proiect „Justice League”. Pe de altă parte, Snyder il contureaza convingător pe Bruce Wayne sau Batman în cronologia filmului, oferind informatii succinte despre personaj, prezentand totodata si importanta lui în acest film si accentuand intregul motiv pentru care el devine Batman.
Desi criticat de multi pentru acest rol, Ben Affleck dovedeste că el a fost alegerea perfectă și face dreptate deplină personajului său Bruce Wayne, reusind să înfățișeze foarte bine un barbat intelept si inversunat care exprima ,însăși , esența caracterului său în această franciză.
sam_r2_v117_151015_15mj_g_r709f.177972.tif
Este inutil să vorbim despre Clark Kent pentru că știm deja totul despre el. A doua jumătate compensează mai mult decât echitabil pentru prima parte si prezinta o actiune plina de suspans, care oferă fiori si care va va tine lipiti de scaune. Actiunea acestei jumatati reuseste sa rezolve intriga primei parti, si in acelasi timp prin intermediul ei aflam si soarta proiectului „Justice League”.
Gal Godot, care o interpreteaza pe Wonder Woman, este in centrul atentiei, atat prin prezenta în acțiunea principală, dar, si prin faptul ca ii face pe cei doi actori sa para debutanti datorita caracterului ei puternic, facand, astfel sa se anticipeze debutul filmului „Wonder Woman”.
Daca vorbim despre performanțele celorlalți actori din film, Jesse Eisenberg care il interpreteaza pe Lex Luthor și Jeremy Irons pe Alfred, putem spune ca si ei reusesc sa atraga atentia publicului.
Jesse il interpreteaza pe landscape-1449143201-batman-vs-superman-jesse-eisenberg-lex-luthorLex Luthor foarte convingator prezentand o parte a vieții caracterului său nu prea cunoscuta de multi si anume, cea a unui sociopat compulsiv-obsesiv, iar nebunia personajului i se potrivește de minune. Jeremy reuseste si el sa se muleze perfect pe caracterul sau, jucand atent si se prefigureaza ideea ca el nu va rămâne un majordom unidimensional în această franciză.
Per total, franciza este in maini bune, iar Zack Snyder rămâne persoana perfectă pentru a crea acest univers DC, având în vedere pasiunea sa față de acest proiect și capacitatea de a prezenta lucrurile într-un mod întunecat și grav.
Filmul este foarte bun,  avand o grafica uimitoare, iar muzica asigurata de Hans Zimmer și Junkie XL contribuie perfect la atmosfera filmului. Recomand sa priviti acest film, o mica parte dintr-o mare franciza, in cinematografele IMAX, si nu veti regreta!
Batman vs Superman : Dawn of Justice intra de azi, 25 martie, in cinematografe si este distribuit de Freeman Entertainment.

Trailer

Written by

544   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

2 thoughts on “[Cronica de film] – Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Lasă un răspuns