[Cronica de film] – The Divergent Series: Allegiant (2016)
Recenzie
Daca esti un fan al distopiilor si al filmelor romantice cu adolescenti, fara indoiala ai vazut sau macar auzit de seria Divergent. Aceasta serie este bazata pe cartile scrise de Veronica Roth, iar Allegiant este cel de-al treilea film al seriei dintr-un total de patru filme. Allegiant este ultima carte a seriei, dar realizatorii filmului au decis ca adaptarea cinematografica a ultimei carti sa fie impartita in doua filme, procedeu des intalnit in ultima vreme la filme precum Harry Potter sau The Hunger Games. Ordinea filmelor difera de cea intalnita la carti si aceasta arata in urmatorul mod: Divergent, Insurgent, Allegiant, si Ascendant care este planificat pentru lansarea in cinematografe in 2017.
Fiind o fana a filmelor dar si cartilor, am asteptat de mult timp acest film cu sufletul la gura. Am avut sansa sa vad pentru prima data un film din aceasta serie in avanpremiera, cu aceasta ocazie tin sa multumesc Freeman Entertaiment pentru invitatie, ceea ce a facut ca lucrurile sa fie si mai entuziasmante. Desi vad ca exista multa ura indreptata catre acest film, mie una mi s-a parut ceva mai bun decat Insurgent. Filmele consider ca trebuie tratate independent fata de carti, este evidenta din filmele anterioare separarea destul de mare de carti, asa ca nu cred ca mai este necesara criticarea acestui film pentru nerespectarea continutului cartii.
In Allegiant plecam de la locul unde Insurgent ne-a lasat, bineinteles tot cu Tris (Shailene Woodley) si Four (Theo James) in prim plan. Acestia se vad nevoiti pentru prima data sa lase deoparte orasul natal si familia, prietenii cu scopul de a afla ce se afla dincolo de zid. Dupa ce descopera adevarul despre orasul lor, incearca sa isi construiasca o noua viata, iar pentru acest lucru Tris trebuie sa aleaga in cine sa aibe incredere si in acelasi timp sa fac tot ce este capabila pentru a salva lumea. La un moment dat, in Chicago apare un conflict important ce face ca distanta fata de casa sa fie si mai insuportabila.Ce mi-a placut la acest film este faptul ca au fost aratate si lucrurile negative existente in relatia dintre Tris si Four. Chimia dintre cei doi este excelenta si ma face sa apreciez si mai mult acest film. Miles Teller, care il interpreteaza pe Peter Hayes ne tot face sa ne intrebam de partea cui este si are o performanta foarte buna asa cum ne-a obisnuit. Totodata introducerea lui Jeff Daniels care il interpreteaza pe David, directorul departamentului de cercetare genetica, reprezinta un punct in plus. Nu este doar un actor fantastic, dar isi joaca si rolul de director foarte bine. Este interesant sa vedem noi fete si noi zone din universul Divergent, in comparatie cu celelalte filme in care personajele si zonele in care se desfasura actiunea erau cam aceleasi. Editarea si efectele speciale au dus la punerea pe marele ecran a unei lumii fantatice care m-a impresionat, chiar daca bugetul pentru acest film a fost mai mic decat pentru precedentele doua filme.
Lasand la o parte toate aspectele pozitive ale acestui film, sunt cateva parti negative evidente. Un prim element ar fi faptul ca unele scene au parut fortate. Cateva dintre replici au parut foarte neinspirate, iar jocul actoricesc uneori nu a fost la cel mai inalt nivel. Scenaristii au fost schimbati pentru acest film al seriei si acest lucru s-a vazut din pacate intr-un mod negativ. Un alt element ar fi reprezentat de coloana sonora care nu a fost la cel mai inalt nivel, sau macar undeva pe la nivelul primelor doua filme, desi melodia Scars de Tove Lo mi-a placut foarte mult.
Pentru mine elementele pozitive au fost mai multe decat cele negative asa ca nu am decat sa va recomand sa vedeti acest film, mai ales daca ati vazut Divergent si Insurgent sau daca sunteti in cautarea unui film de actiune si aventura.
The Divergent Series: Allegiant se vede de astazi in cinematografe, cu o saptamana inainte de lansarea in SUA, distribuit de Freeman Entertaiment.
Trailer
5 thoughts on “[Cronica de film] – The Divergent Series: Allegiant (2016)”