[Cronica de film] – Pride and Prejudice and Zombies (2016)

Aseara am fost la avanpremiera filmului Pride and Prejudice and Zombies. Recunosc, am fost sceptica in privinta lui deoarece mi s-a parut aiurea sa vad un film de epoca in care apar zombi, mai ales ca am citit romanul, am vazut miniseria produsa de BBC si filmul din 2005 cu Keira Knightley si Matthew Macfadyen.

Acest film este o adaptare cinematografica a cartii cu acelasi nume, scrisa de Seth Grahame-Smith, care la randul ei este o adaptare a faimosului roman clasic scris de Jane Austen. Aceasta reinterpretare adauga cateva elemente noi povestii de dragoste dintre Elizabeth Bennett si Fitzwilliam Darcy, artele martiale si zombii.

In aceasta poveste, lumea este infectata de o boala care transforma oamenii in zombii, boala ce se presupune ca ar fi ajuns din diverse importuri. Per ansamblu, scenariul este cam acelasi ca cel din romanul original, doar ca surorile Bennett au fost antrenate pentru a cunoaste taina artelor martiale.
In aceasta poveste li se da mai multa putere femeilor, si ma simt nevoita sa o remarc pe Lily James pentru prestatia sa din acest film. O regasim si pe actrita  Lena Headey intr-un alt rol decat cel din Game of Thrones, acolo unde o interpreteaza magistral pe Cersei Lancaster.
Daca este sa ne referim la productie, nu am gasit ceva ce sa nu imi placa, poate si pentru ca am o slabiciune pentru elementele britanice, iar aici intalnim mai multe tinute tipic englezesti. Credeam ca o sa fie ceva mai infricosator, fiind vorba de zombie, dar nu a fost asa.

‘Pride+Prejudice and Zombies ‘ vine cu un nou twist fresh la o poveste arhicunoscuta si consider ca este un film ce reuseste sa se faca placut, desi este departe a fi o capodopera.
Pride+Prejudice and Zombies intra in cinematografe pe 19 februarie, distribuit de InterComFilm.

Regia: Burr Steers
Scenariul:  Burr Steers
Distributie: Lily James, Sam Riley, Jack Huston, Bella Heathcote, Douglas Booth, Matt Smith, Charles Dance, Lena Headey
Sinopsis:  Pride and Prejudice and Zombies este ecranizarea bestseller-ului cu acelaşi nume al lui Seth Grahame-Smith, o comedie în care povestea binecunoscută din Pride and Prejudice este combinată cu elemente contemporane… şi o mulţime de zombi.

Trailer

Written by

546   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns