[Recomandari] 10 filme regizate de catre Quentin Tarantino

Pentru ca nu mai este mult pana la premiera filmului ‘The Hateful Eight’, m-am gandit sa fac un articol in care sa cuprind cele mai bune filme ale lui Tarantino. Sa vedem care sunt acestea

Reservoir Dogs (1992)

reservoirdogs1

  • Gen: Crima, Thriller
  • Durata: 1 ora 39 minute
  • Distributie: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Chris Penn, Steve Buscemi
  • Sinopsis: Şase pistolari urbani cu porecle „în culori” (dl. Alb, dl. Maro, dl. Oranj, dl. Blond, dl. Roz şi dl. Albastru) sunt angajaţi de un mai vechi duşman al legii pentru o mare lovitură: un furt de diamante. Cei şase nu se cunosc şi nici n-au voie să-şi spună numele real, pentru a nu pune în pericol nici acţiunea şi nici pe ceilalţi. În ciuda acestei măsuri de siguranţă, ei sunt surprinşi de poliţie în plin flagrant. Cei care scapă cu viaţă au o singură grijă: să descopere care dintre ei este poliţist sub acoperire.

Trailer

Pulp Fiction (1994)

Pulp-Fiction-036

  • Gen: Crima, Drama
  • Durata: 2 ore 34 minute
  • Distributie: Tim Roth, Laura Lovelace, John Travolta, Samuel L. Jackson
  • Sinopsis:  Pulp Fiction este capodopera cinematografică a lui Tarantino fără dar și poate. Acest film este împărțit în 4 povești, în care sunt incluse acțiunile a 2 ucigași, care dialoghează cât se poate de spumos, jucați de către John Travolta și Samuel L. Jackson, acțiunile unui șef al mafiei și a soției sale care intră în șoc datorită unei supradoze de droguri, isprăvile unui boxer care este plătit să piardă un meci și el de fapt își omoară adversarul în ring și a multor personaje interesante care la un moment dat, se intersectează.

Trailer

Jackie Brown (1997)

Jackie-Brown-Stills-10

  • Gen: Crima, Drama, Thriller
  • Durata: 2 ore 34 minute
  • Distributie: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Bridget Fonda, Michael Keaton, Robert De Niro
  • Sinopsis:  Intr-o interpretare de exceptie, Pam Grier joaca rolul unei stewardese (Jackie Brown) care nu mai e la prima tinerete, dar inca atrage privirile si, din nefericire pentru ea, o data cu privirile atrage si atentia unor politisti. Jackie transporta bani murdari pentru un traficant de arme, Ordell Robbie (Samuel L. Jackson), dar la unul dintre transporturi cade in plasa intinsa de agentul Ray Nicolete (Micheal Keaton) si politistul Mark Dargus (Michael Bowen). Arestata si in fata perspectivei de a petrece ani buni in inchisoare, sansa lui Jackie apare in persoana lui Max Cherry (Robert Forster), trimis de Ordell sa-i plateasca cautiunea si sa o ia de la arest. Max se simte imediat atras de ea si alege un drum ocolit pentru intoarcerea acasa. Actiunea se declanseaza cand Jackie incepe un joc extrem de indraznet, in care joaca ingenios cartea inocentei in timp ce reuseste sa-i asmuta pe toti ceilalti unul impotriva celuilalt.

Trailer

Kill Bill: Volume 1 (2003)

Uma-Thurman

  • Gen: Actiune
  • Durata: 1 ora 53 minute
  • Distributie: Uma Thurman, Lucy Liu, Vivica A. Fox, Daryl Hannah, David Carradine
  • Sinopsis:  Al patrulea film al lui Quentin Tarantino este epopeea unei femei în căutarea dreptăţii, prezentată în două părţi. În Kill Bill – Vol. 1 personajul principal, interpretat de DAVID CARRADINE, este un personaj nemaivăzut de sinistru care domină povestea şi care a organizat un grup de elită numit Deadly Viper Assassination Squad (sau DiVAS) – Plutonul de Execuţie al Viperelor.Toate viperele au un nume de cod inspirat de şerpi veninoşi şi cel mai mortal dintre ei este Mamba Neagră (UMA THURMAN), care este şi fosta iubită a lui Bill.La început, în Vol. 1, un ranger texan (MICHAEL PARKS) investighează o scenă macabră: un întreg alai de nuntă măcelărit în timpul unui repetiţii de costume, într-o capelă provincială. Femeia însărcinată în rochia plină de sânge este Mamba Neagră, cunoscută mai bine ca „Mireasa”.Bill şi Viperele au crezut că Mireasa este moartă, dar din nefericire pentru ei, ea era doar în comă. Asasina Viperelor, California Mountain Snake, cunoscută ca Elle Driver (DARYL HANNAH), se strecoară în camera de spital a Miresei, deghizată în asistentă, agitând o seringă – doar pentru a fi rechemată în ultimul moment posibil de Bill însuşi.Patru ani mai târziu, Mireasa se trezeşte brusc, realizând ce i s-a întâmplat şi pleacă într-o misiune cu un ţel îngrozitor de bine fixat: să-i omoare unul câte unul pe asasini, lăsându-l ultimul pe Bill.

Trailer

Kill Bill: Volume 2 (2004)

kill-bill2

  • Gen: Actiune, Crima, Thriller
  • Durata: 2 ore 17 minute
  • Distributie: Vivica A. Fox, Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen
  • Sinopsis:  După despărţirea de fostele colege O-Ren Ishii (LUCY LIU) şi Vernita Green (VIVICA A. FOX) în KILL BILL VOL. 1, Mireasa (UMA THURMAN) îşi reia aventura pentru dreptate în a doua parte, KILL BILL VOL. 2.Învingându-le pe cele două, Mireasa mai are doi duşmani de urmărit pe „Lista Morţii” – Budd (MICHAEL MADSEN) şi Elle Driver (DARYL HANNAH) – înainte de a se îndrepta spre scopul final… de a-l ucide pe Bill (DAVID CARRADINE).

Trailer

Sin City (2005)

sincity2

  • Gen: Crima, Thriller
  • Durata: 2 ore 4 minute
  • Distributie: Jessica Alba, Mickey Rourke, Clive Owen, Bruce Willis
  • Sinopsis:   Bine ati venit in Sin City. Acest oras atrage banditii, coruptii si suferinzii. Unii il numesc intunecat. Dur. Pe de alta parte, altii il numesc „casa”. Politisti necinstiti. Femei sexy. Gardieni disperati. Unii cauta razbunarea. Altii salvarea. Apoi, mai sunt si cei care spera la putin din amandoua.Un univers al unor eroi neverosimili si apatici care se straduiesc totusi sa faca ceea ce trebuie intr-un oras indiferent. Povestile lor – socante, tensionate si mistuitoare – sunt aduse in prim plan într-un film regizat de Frank Miller si Robert Rodriguez, cu participarea exceptionala a regizorului Quentin Tarantino. Filmul se bazeaza pe romanele grafice ale lui Frank Miller, „The Hard Goodbye”, „The Big Fat Kill” si „That Yellow Bastard”.

Trailer

Grindhouse (2007)

grindhouse08

  • Gen: Actiune, Horror, Thriller
  • Durata: 3 ore 11 minute
  • Distributie: Kurt Russell, Rose McGowan, Danny Trejo, Rosario Dawson
  • Sinopsis: Quentin Tarantino şi Robert Rodriquez şocheaza din nou cu acest omagiu adus thriller-elor de categorie B, pline de sex şi violenţă, proiectate de obicei în cinematografe specializate denumite „grind houses”. Filmul e compus din două lungmetraje: Death Proof (Tarantino), cu un psihopat poreclit Cascadorul Mike (Kurt Russell), care răpeşte şi ucide femei frumoase făcând cascadorii cu maşina, şi Planet Terror (Rodriguez), despre o femeie (Rose McGowan) cu o armă automată în loc de un picior, care luptă alături de partenerul ei specialist în arte marţiale (Freddy Rodriguez) împotriva unei armate de zombie. Cele două filme sunt despărţite de un calup de false trailer-e, semnate de Eli Roth, Edgar Wright şi Rob Zombie.

Trailer

Inglorious Basterds (2009)

inglourious-basterds-pr-2

  • Gen: Aventura, Drama, Razboi
  • Durata: 2 ore 33 minute
  • Distributie: Brad Pitt, Christoph Waltz, Diane Kruger, Eli Roth
  • Sinopsis: In Franţa ocupată de germani Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) priveşte neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna scapă ca prin urechile acului şi fuge la Paris, unde-şi creează o nouă identitate ca proprietar şi proiecţionist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine (Pitt) organizează un grup de soldaţi evrei pe care-i conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziştilor. Cunoscuţi sub numele de „The Basterds” (adică „ticăloşii”), trupa lui Raine o adoptă pe actriţa şi agenta sub acoperire de origine germană Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) într-o misiune al cărei scop este lichidarea liderilor celui de-al treilea Reich. Soarta uneşte drumurile personajelor in cadrul unei sali de cinema, unde Shosanna este hotărâtă să-şi ducă la îndeplinire propriul ei plan de răzbunare.

Trailer

Django Unchained (2012)

Django-Unchained-24

  • Gen: Drama, Western
  • Durata: 2 ore 45 minute
  • Distributie: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Kerry Washington, Samuel L. Jackson, Leonardo DiCaprio
  • Sinopsis:  Acţiunea are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violenţă îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi, fraţii Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze.Când misiunea lor se încheie cu succes şi Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz şi continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutaţi criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea şi eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soţia de care fusese despărţit cu mult timp în urmă.Căutările îi conduc la Calvin Candie (interpretat de Leonardo DiCaprio), proprietarul lui “Candyland“, o plantaţie pe care sclavii sunt trataţi într-un mod absolut inuman. Interesându-se de soarta Broomhildei sub tot felul de false pretexte, Django and Schultz trezesc suspiciunile lui Stephen (interpretat de Samuel L. Jackson), sclavul de încredere al lui Candie. Mişcările le sunt urmărite şi riscă să fie prinşi şi adevăratele lor intenţii date în vileag. Dacă vor să scape şi să o elibereze pe Broomhilda, ei trebuie să aleagă între individualism şi solidaritate, între sacrificiu de sine şi supravieţuire.

Trailer

The Hateful Eight (2015)

  • Gen: Comedie, Drama, Mister
  • Durata: 3 ore 7 minute
  • Distributie: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh
  • Sinopsis:  La şase/opt ani de la Războiul Civil American, o trăsură goneşte prin peisajul îngheţat al Wyoming-ului. Pasagerii, vânătorul de recompense John Ruth (Russel) şi captura sa, Daisy Domergue (Leigh), se îndreaptă spre Red Rock, unde Ruth, cunoscut drept „Călăul” prin părţile acestea, o va preda justiţiei pe Domergue.Pe drum, întâlnesc doi necunoscuţi maiorul Maquis Warren (Jackson), un fost membru al armatei de unionişti transformat într-un josnic vânător de recompense şi Chris Mannix (Goggins), un renegat din sud care pretinde că este noul şerif al oraşului. Pierduţi în viscolul stârnit, Ruth, Domergue, Warren şi Mannix caută adăpost la popasul pentru trăsuri din cea mai apropiată trecătoare, condus de Minnie Haberdashery.Ajunşi la popas, sunt întâmpinaţi nu de Minnie, ci de patru străini. Bob (Bichir), cel care are grijă de adăpostul lui Minnie, plecată să îşi viziteze mama, îi are alături pe Oswaldo Mobray (Roth), călăul din Red Rock, cowboy-ul Joe Gage (Madsen) şi generalul Confederaţiei Sanford Smithers (Dern). Pe măsură ce vijelia cuprinde şi trecătoarea unde s-au adăpostit, cei opt călători încep să realizeze că este foarte posibil să nu mai ajungă deloc la Red Rock…

Trailer

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns