[Cronica de film] – Joy (2015)

Joy reprezinta  cea de-a treia colaborare  intre regizorul David O. Russell si cei doi actori faimosi, Jennifer Lawrence si Bradley Cooper. Bazat pe o poveste reala, filmul ne lasa sa o descoperim pe Joy Mangano, o mama ramasa singura, ce se vede nevoita sa faca sacrificii pentru a reusi sa isi ingrijeasca cei doi copii. Totul pana atunci cand, se decide sa intre lumea afacerilor cu o inventie, mopul. Pana sa vad acest film nu am stiut cine a fost Joy Mangano sau ce a inventat aceasta. Din trailer nu puteai distinge ca acesta va fi subiectul filmului.
La o prima vedere, subiectul poate parea unul hilar si neobisnuit pentru un film american. Dar povestea este transpusa pe marele ecran intr-un asemenea mod incat nu iti mai pasa ca subiectul filmului poate sa fie considerat hilar de catre privitori . Usor, usor pe parcursul filmului incepem sa intram in lumea personajelor si sa simpatizam cu personajul principal, si cu trecerea sa de la un om lipsit de posibilitati la unul fara grija zilei de maine.Asa cum povestea Cenusaresei este una considerata clasica in multe tari, si aici avem parte de o poveste de acelasi gen despre o fata saraca ce devine bogata. Multe dintre elementele povestii sunt exagerate in scopul de a da bine pe ecran, dar acest lucru este de inteles fiind vorba despre un film artistic si nu un documentar ce trebuie sa respecte intocmai faptele reale.
Jennifer Lawrence straluceste, asa cum ne-am obisnuit la filmele in care apare. Aici, ea interpreteaza rolul unei  mame divortate si cu doi copii. Lawrence are 25 de ani si face  ca aceasta diferenta de varsta intre ea si personajul interpretat sa fie insesizabila datorita calitatilor actoricesti. Robert De Niro adauga prin prezenta sa, savoare si amuzament filmului. Scenele in care apare impreuna cu fostul sot al lui Joy, Tony (Edgar Ramirez), care locuieste in subsolul casei familiei Joy, mi-au adus un zambet larg pe fata. Prietena  cea mai buna  al lui Joy, Jackie (Dascha Polanco), isi aduce si ea  aportul la calitatea filmului, printr-un rol reusit.
Per ansamblu , aceasta este o poveste despre visul american la care inca multi dintre noi mai viseaza. Daca cineva a reusit sa devina dintr-un om nomal, obisnuit, unul important si noi o putem face prin multa munca si persistenta. Chiar Joy citeaza din acest vis american: „Convingerea ca indiferent de nationalitate si rasa poti deveni cineva cunoscut in America”. Desigur ca, viata nu este intotdeauna roz (discriminare, saracie) si este usor  sa ne exprimam cu cinism fata de astfel de povesti, dar, per total, mesajul acestui film este unul pozitiv, bun. Si este revigorant, ca mai avem parte si de un film cu un personaj principal feminin.
Joy nu este doar o poveste despre visul american, ci despre puterea si ambitia  unor femei de a depasi orice obstacol si greutate in drumul spre succes.

Regia: David O.Russel

Scenariu: David O. Russel, Annie Mumolo

Distributia: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Edgar Ramirez,Diane Ladd,Virginia Madsen,Isabella Rossellini

Sinopsis:  Jennifer Lawrence va intra în pielea casnicei Joy Mangano, femeia care a inventat tot soiul de aparate ce să uşureze munca domestică.Joy Mangano este o prezenţă permanentă pe Home Shopping Network cu numeroasele ei invenţii, deşi Miracle mop-ul a fost biletul ei către glorie şi succes. Ea a devenit inventatoare încă din anii adolescenţei, continuând să viseze şi să inoveze chiar dacă era mamă singură cu trei copii.

Joy intra de vineri, 8 ianuarie in cinematografe si este distribuit in Romania de OdeonFilm

Trailer

Written by

546   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “[Cronica de film] – Joy (2015)

  1. Chiar ieri am privit si eu filmul si m a impresionat staruinta lui Joy…stia ca are un produs bun si a mers pana in panzele albe sa l recunoasca lumea ca fiind al ei si implicit sa l si cumpere 🙂

Lasă un răspuns