Hai să iți spun o poveste…

Obsesia mea cu tatuajele a început din adolescență de la vârsta de 16-17 ani de când am început sa citesc cărți și sa vad filme. Spun *obsesie* pentru că prin tatuaje înțeleg o lume întunecată plină de secrete.

Tatuajul este considerat o formă de artă, pe vremuri tatuajele se creau prin intermediul unor instrumente concepute din oase. 

Data exactă în care tatuajele au apărut nefiind cunoscută, dar cu toții știm impactul pe care l-au avut tatuajele asupra persoanelor de toate vârstele, știm că oamenii au fost mereu fascinați de ideea de a și pune imagini reprezentative pe piele, încă din antichitate. Tatuajul reprezentând o formă unică de personalizare a pielii pentru fiecare persoană în parte. Un mod de exprimare.

Tatuajul este practic introducerea de tuș într-un strat superficial al pielii, astfel fiind posibilă realizarea a oricărei tip de imagini pe piele. Prin intermediul unei mașinării special concepute pentru această artă,  se execută introducerea unor punctii în derma, cu ajutorul unui  tuș special, se pot realiza aproape orice tip de imagini pe piele. Orice persoana care decide să-și facă un tatuaj trebuie să aibă în vedere riscurile la care se expune, persoană în cauză trebuie să verifice eticheta cernelii și a coloranțiilor, deoarece o parte din acestea poate pătrunde și afecta atât sângele sau ganglionii limfatici, cât și organele interne. 

Termenul de „tatuaj” își are originea în cultura polineziană în spatele acestui cuvânt se află semnificația de „inscripționare” sau ornamentare. Termenul fiind asumat de James Cook, în anul 1771 după ce acesta și-a făcut întoarcerea dintr-o călătorie făcută în Mările Sudului însoțit de un băștinaș care avea întregul corp „îmbrăcat” în desene, desenele conținând semne și simboluri stranii și extravagante. James Cook, a avut un rol important în dezvoltarea acestui trend care pare că nemuritor și pentru tinerii din ziua de azi.

De-a lungul timpului am cunoscut mulți oameni simpli dar niciodată nu m-a bucurat prezenta unei singure persoane atât de mult și cu aceasta ocazie as vrea sa va prezint o persoana care inseamna foarte mult pentru mine: El este un artist simplu (om cu defecte/calități) și tot ceea ce iese din mâinile lui se numește ARTA. Desenează, pictează, este tatuator și face sculpturi din lemn, marmură, etc. Numele lui este George are 32 de ani și este din Întorsătura Buzăului (Covasna). A făcut școală de artă. Pentru mine un artist înseamnă acel om complet care depune foarte multă muncă și talent în tot ceea ce face. Când eram mică mama îmi spunea mereu „când ai un vis lupta pentru el decât sa iti para rau mai târziu” și vorba ei am înțeles-o abia în adolescență când inima nu visa și nu își dorea decât un singur lucru, acum când am mai crescut am decis să îmi folosesc încăpățânarea și să sa fac totul pentru a lupta. Sa fac totul ca lucrurile frumoase să se întâmple din nou într-o zi. Să recuperez ceea ce am avut cândva (o prietenie de lungă durată) Indiferent de mijloace. Atunci când mi-am pierdut bunicul, acest băiat a fost lângă mine, devenind un om foarte important pentru mine, dar nu știam, nu mi-am dat seama că aveam să-l îndepărtez mai târziu. Viața mi-a dat multe palme peste față și am ajuns la concluzia că oamenii trebuie prețuiți atunci când îi ai pentru că nu se știe niciodată când pierzi tot fără să-ți dai seama. În acea perioada el a fost „lumina de la capătul întunericului meu” 

Am ales sa lupt fără sa îmi pese de gura lumii și deși știu că sunt încăpățânata pentru mine arta are un rol important. 

În concluzie dacă aveți oameni buni pe lângă voi, luați aminte să-i prețuiți pentru că nu se știe niciodată când îi veți pierde.