[Cronica] – Only Lovers Left Alive (2013)

Only Lovers Left Alive reprezinta o poveste gothica de dragoste veche de peste secole dintre doi vampiri.

Tom Hiddleston il interpreteaza pe Adam si spre deosebire de Crimson Peak imi place mult mai mult rolul de aici. Adam este un vampir muzician underground profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, pe cand EVE ( Tilda Swinton) citeste carti cu aceeasi sete cu care bea sange din paharul cu picior. Totul se schimba cand isi face aparitia sora amantei (o femeie pe cat de extravaganta pe atat de incontrolabila) care isi cam baga nasul in relatia celor doi vampiri. Cum imi plac mie toate povestile cu vampiri am ales sa vad diferite filme horror sau mai putin horror care au la baza vampirismul.

Only Lovers Left Alive  se arata a fi mai mult decat un basm de dragoste. Soundtrack-ul filmului scris de Jarmusch imi place foarte mult si ultima oara cand l-am ascultat mi-am descarcat cateva piese.

Pielea lor alba, modul cum traiesc ei chiar daca pentru unii li se par prea mult o eternitate pe mine ma fascineaza si ma fac sa-mi doresc sa aflu mai multe despre ei. Am vazut foare multe filme cu aceasta tematica printre care Bram Stocker Dracula, Crucible of the Vampire, The Moth Diaries, The Curse of Styria, Byzantium, Interviu cu un vampir, Queen of the damned, Dracula 2000, Blood Ties ( 2007), Dracula Untold, Kiss of the Damned, Moonlight (2007), The Thompsons (2012), Rise ( 2007) si multe altele dar, foarte putine sau apropiat de ceea ce este un vampir.

Only Lovers Left Alive descrie atat bine povestea celor doi vampiri moderni ce-si poarta istoria in obiectele preferate si apreciez foarte mult cum isi exprima cei doi dragostea. Cum a mai zis cineva, sangele contine 55 la suta apa si nu este gustos insa,  daca esti vampir ai nevoie de el ca sa traiesti.

Only Lovers Left Alive aduce prin decor, ritm, culori, muzica, noaptea, povestea si jocul actorilor o atmosfera melancolica si veche de peste sute de ani.

In concluzie, recomand acest film in special pentru cei doi actori principali si pentru atmosfera creeata de decorul filmului. Eu una l-as revedea ori de cate ori as avea ocazia 🙂

Written by

60   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns