Cronica – Valea Muta [2016]

Poate o sa sune gresit aceste randuri pe care o sa le scriu din tot sufletul pe blog, dar nu vreau sa par deplasata cand vorbesc despre Vlad sau actorul Emilian Oprea. Este un actor la care tin foarte mult. Nu cred ca sunt singura careia ii place cum joaca in Vlad. Stiam de el de multa vreme, dar o data cu Vlad m-am atasat mai mult. Stiu ca serialul are foarte multi fani dar gusturile nu se discuta. P.s: Eu am vazut si alte proiecte in care a jucat.

Valea Muta este o miniserie facuta de HBO Romania.  Serialul reprezinta un univers instabil in care raul exista la orice pas. Doi adolescenti pe nume Filip si Horia descopera un caz de crima. La cabana cei doi aud patru impuscaturi. Se uita pe geam si observa patru oameni tacuti apoi fug si ei din cabana de criminal. De aici porneste tot razboiul. Actiunea a fost filmata in centrul Brasovului, iar peisajul montan aduce un plus vizual.

Pe Rodica Lazar o cunoaste toata lumea in alte roluri precum cele din Fructul Oprit, Orizont sau filmul Live in care a jucat alaturi de Tudor Chirila. Elena Zamfir, personajul pe care il interpreteaza Rodica este o femeie puternica, stapana pe sine si cu toate ca este mama adoptiva a unuia din adolescenti isi doreste cu orice pret sa gaseasca criminalul.

Asa cum ne-a obisnuit in rolurile sale de “baiat rau” Emilian Oprea este principalul suspect aflat in cauza. Sarmant, atragator, fara trecut, fara radacini sau angajamente este un soldat care stie cum arata iadul, iar lumea o priveste din toate unghiurile cu o lejeritate pe care i-au dat-o viata si experienta. Are un background ireprosabil care il propulseaza la sefia Diicot. Ador rolul lui pentru ca se ascunde atat de bine incat nimeni nu-si da seama de adevarata lui fata. Evident ca mai in toate rolurile sale interpreteaza personaje negative. Mie mi-a placut foarte mult aici pentru se vede forta si antrenamentul de care da dovada. Episodul meu preferat a fost episodul 3. Mihai Calin este si el un personaj destul de complex iar in serial joaca rolul de amortizor de conflicte. Foarte interesanta este chimia dintre cei doi adolescenti Horia si Filip care se inteleg din priviri. Filip este un tip zbuciumat pe cand Horia  este un adolescent de forte contrare. Am fost surprinsa cand l-am vazut si pe Corneliu Ulici. Stiu ca a mai jucat in filme dar nu ma asteptam sa treaca de la muzica la actorie.

In concluzie, daca va plac filmele romanesti dar si proiectele produse de HBO, va recomand aceasta miniserie care a avut succes la vremea respectiva.

Written by

59   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns