[Spectacol] Gabriel de Dumitru Georgescu

Am decis sa fac un mic articol despre aceasta piesa si despre acest actor al Teatrului National din Iasi pe care l-am descoperit de ceva vreme. Recunosc, merg des la teatru si inainte chiar aveam pretentii sa vad anumite piese insa, de cand am aflat de existenta lui ador sa merg la piesele in care joaca si nu numai.

Poate o sa sune stupid dar curand am aflat ca si Iasul are actori care merita sa fie promovati. Sigur ,asta nu inseamna ca il cunosc pe acest actor pe cat mi-as fi dorit eu. Inainte de a juca la Teatrul National a fost actor si la teatrul Luceafarul. A castigat Premiul pentru cel mai bun actor HOP, Costinesti 2013 cu aceasta piesa. Este un text scris de el apoi pus in scena. Textul transmite emotii, lacrimi si daca ar fi dupa mine m-as mai duce inca odata sa o revad. As mai fi zis multe dar ma opresc pentru ca nu vreau sa se inteleaga altceva. Spun doar multumesc ca existi om frumos si bun.

Sper sa ajung sa vad cat mai multe piese cu el in rol principal si de ce nu sa–l vad jucand in seriale sau Lectii de Viata. Cred ca l-ar prinde un rol interesant. Piesa vorbeste despre violenta in familie. Gabriel e acel copil care este foarte atasat de parintii lui dar, in acelasi timp vede cum tatal o loveste pe mama sa. Gabriel nu intelege de ce mama lui accepta jigniri si batai. Drept urmare decide sa vorbeasca cu un psiholog.

„Nu e o relatare a ceea ce am trăit eu, nici nu e inspirat dintr-o poveste reală. Pur şi simplu am obiceiul de a observa oamenii pe stradă, de a-mi inventa o poveste a lor. M-a deranjat întotdeauna condiţia unor mame care suportă jigniri din partea soţilor doar pentru că îi iubesc. În monologul meu despre asta e vorba: un copil care vorbeste cu psihologul, un copil care nu înţelege de ce mama lui acceptă bătăi“ spune Dumitru Georgescu despre piesa.

Daca sunteti din Iasi va recomand sa mergeti sa o vedeti. Piesa are loc in sala Uzina cu Teatru (Teatrul National Vasile Alecsandri Iasi)

 

Written by

59   Posts

View All Posts
Follow Me :

One thought on “[Spectacol] Gabriel de Dumitru Georgescu

Lasă un răspuns