[Cronica piesa de teatru] – Secretul Fericirii

 Doi plus doi fac patru. Doi plus doi fac mereu patru 

Asta e prima fraza care mi-a ramas in minte dupa ce-am vazut pe ieri piesa de teatru Secretul Fericirii dupa care exista si filmul si cartea cu acelasi nume. Singura diferenta dintre piesa si film este ca aici joaca Dan Bordeianu in rolul lui David care m-a surprins intr-un mod placut sa-l vad jucand dupa atata timp. Recunosc, pe vremuri am fost fana cand il vedeam jucand in seriale romanesti. Acum e schimbat, iar anii isi spun cuvantul. Am zambit cand l-am revazut si desi, nu am vazut filmul piesa mi-a placut foarte mult ba chiar finalul m-a socat.

Secretul Fericirii este o combinatie intre drama, tragedie si comedie. Spune povestea unui cuplu Tom si Ana si al prietenului lor David. David si Tom decid dupa o discutie lunga si pareri impartite despre fericire sa-si schimbe temporar intre ei sotiile. Practic piesa vorbeste despre fericirea in cuplu si despre cat de fragila este aceasta. Secretul este ca fericirea vine cu o nota de plata, iar uneori pretul platit este unul foarte mare pentru ca atunci cand se termina fericirea lasa locul suferintei si razbunarii.

Scenariul este scris de Alexandru Popa, iar in distributie ii mai avem pe Vlad Zamfirescu cel care a si regizat-o si Irina Velcescu care joaca rolul Anei.

In concluzie este bine ca din cand in cand sa mergeti si la teatru pentru ca daca nu ati vazut filmul sau citit cartea piesa ajuta foarte mult. Filmul il puteti vedea si pe HBO Go

Written by

59   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns