[Cronica de film] – The Nun (2018)

Tocmai ce-am venit de la filmul The Nun: Calugarita – Misterul de la manastire si pot spune ca a fost intr-adevar o experienta horror din toate punctele de vedere, filmul avand un decor sinistru, intunecat si peisaje de la care nu-ti poti lua ochii. Normal, filmul a fost filmat anul trecut in Romania si acum ruleaza in cinematografe. Este un spin-off axat pe unul dintre cele mai infricosatoare personaje din universul The Conjuring. Filmul a fost regizat de Corin Hardy cel care în 2015 lansa „The Hallow”, iar acum lucrează la un reboot al filmului The Crow.

Filmul spune povestea unei calugarite care isi ia viata in conditii misterioase la o manastire izolata din Romania. Parintele Burke (in ciuda trecutului sau misterios) este trimis in Romania la manastirea Carta impreuna cu o tanara novice pe nume Irene (Taissa Farmiga pe care ati vazut-o jucand in serialul American Horror Story) chiar inainte ca aceasta sa devina calugarita si sa depuna juramantul final. Reusind sa descopere adevarul despre manastirea bantuita, cei doi isi risca viata dar si sufletele deoarece ajung sa se lupte cu o prezenta demonica ce bantuie noaptea manastirea, transformand-o intr-o lupta dintre cei vii si cei morti.

Ceea ce mi-a placut au fost bineinteles scenele de groaza pline de sange si alte elemente horror care m-au facut sa tresar de pe scaun de vreo cateva ori iar, coloana sonora a fost una de-a dreptul infricosatoare. Actrita Taissa Farmiga nu m-a dezamagit nici de data aceasta deoarece a jucat exceptional, ea fiind pusa sa aleaga intre bine si rau.  Mi-a dovedit ca poate juca si alte roluri fata de cel din serialul American Horror Story.

Apoi, ce mi-a mai placut a fost actorul Jonas Bloquet care il interpreteaza pe Francez. Mi-ar fi placut sa dureze mai mult, pentru ca nu m-am asteptat la un asa final pe care nu il voi dezvalui, ci va voi lasa pe voi sa vedeti la cinema ceea ce se intampla.

Pentru fanii filmelor horror, dar si pentru cei care au vazut The Conjuring si Anabelle va recomand din toata inima acest film.

The Nun a intrat in cinematografe de vineri, 7 septembrie, distribuit de Vertical Entertainment.

Written by

60   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns