[Recomandari] 10 filme regizate de Steven Spielberg

Spielberg este cel mai de succes regizor din toate timpurile, cu o multime de recorduri la box-office. De asemenea, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun regizor, iar patru dintre filmele pe care le-a regizat au fost nominalizate pentru premiul „Cel mai bun film”. Pentru ca pe 30 martie apare in cinematografe Ready Player One (distribuit de Vertical Entertainment), bazat pe cartea cu acelasi nume si regizat de insusi marele regizor, m-am gandit sa va fac o lista cu cele mai bune filme ale sale.

Catch me If You Can

Frank W. Abagnale (Leonardo DiCaprio) a lucrat ca doctor, avocat şi copilot la o companie aviatică populară – toate înainte de a împlini 21 de ani. Maestru al înşelăciunilor, el a fost şi un foarte bun falsificator, reuşind să câştige milioane de dolari cu ajutorul unor cecuri false. Agentul FBI Carl Hanratty (Tom Hanks) şi-a stabilit drept prioritate să-l prindă pe Frank şi să-l aducă în faţa justiţiei, dar Frank se află întotdeauna cu un pas înaintea sa, silindu-l să-şi continue urmărirea.

1941

Actiunea se petrece pe coastele Californiei, in primele zile dupa dezastrul provocat de japonezi flotei Statelor Unite de la Pearl Harbor. Panica e pe cale sa-i cuprinda pe californieni, care se asteapta la o invazie. Si in timp ce un ditamai general de armata este insarcinat cu apararea coastei, comandantul unui submarin japonez din zona are cu totul altfel de probleme, nestiind cum sa procedeze cu o tanara inotatoare, esuata pe cosul submarinului. Toti tinerii sunt cuprinsi de patriotismul cel mai inflacarat; un pilot survoleaza neobosit granitele, sfarsind prin a se prabusi in mijlocul Bulevardului Hollywood; un localnic e incantat ca, in sfarsit, isi va putea testa tunurile instalate; acasa tanchistii fac exercitii; ofiterii au acum ocazia sa se faleasca in fata iubitelor.

Jurassic Park

Dr. Alan Grant și dr. Ellie Sattler sunt invitați de miliardarul excentric John Hammond pentru deschiderea unui nou parc de distracții pe o insulă din Costa Rica. Hammond reușise să cloneze dinozauri prin prelevarea de ADN din sângele supt de insecte preistorice și să pună bazele unei rezervații imense de animale preistorice. Dar, din păcate, sistemele de protecție ale parcului cedează și dinozaurii pierduți de sub control trebuie distruși.

Saving Private Ryan

Capitanul John Miller (Tom Hanks) trebuie sa-si duca oamenii in spatele liniilor inamice, pentru a-l gasi pe soldatul James Ryan, ai carui trei frati au fost ucisi pe front. In fata unor forte inamice coplesitoare, soldatii pun la indoiala ordinele. De ce isi risca viata opt soldati, pentru a salva unul singur? Inconjurati de brutalitatile razboiului, fiecare dintre ei trebuie sa gaseasca singur raspunsul si puterea de a triumfa cu onoare si curaj.

Indiana Jones and Raiders of the Lost Ark

Renumitul arheolog si expert in stiintele oculte, Dr. Indiana Jones (Harrison Ford) este angajat de catre Guvernul SUA sa gaseasca legendara Arca a legamantului care se presupune ca mai pastreaza ascunse tabelele cu cele 10 Porunci. Din nefericire, agenti ai Gestapo-ului, temuta politie secreta nazista sunt si ei pe urmele Arcai. O urmarire plina de suspans incepe din Nepal pana la Cairo iar Indytrece prin tot felul de situatii aparent fara iesire care ii ameninta viata.

Duel

Duel, primul film al lui Steven Spielberg cu maşini, a prefaţat marele succes Jaws. Folosind minimum de dialog şi efecte, pelicula defineşte creaţia ulterioară a lui Spielberg.
Filmul este povestea lui David Mann (Dennis Weaver), un om de afaceri care se suie în masină pentru un drum lung spre o întâlnire urgentă. Duelul începe în momentul în care Davis încearcă să depăşească un camion care merge prea încet. Şoferul depăşit se simte ofensat şi, astfel, începe o luptă plină de suspans între cei doi. Şoferul camionului îl ameninţă pe David la fiecare curbă a autostrăzii, după care încearcă să îl împingâ pe o şină de tren, într-o cabină telefonică şi se angajează într-o cursă de viteză în care se pare că îl va urmări pe David la nesfârşit.

Close Encounters of the Third Kind

Martori ai unor apariții stranii pe teritoriul câtorva state americane indică Turnul diavolului ca loc de întâlnire a extratereștrilor cu pământenii. Savanți și reporteri sunt atrași într-o aventură ce depășește limitele realului, având posibilitatea să asiste la aterizarea unei nave cosmice și să-i vadă pe extratereștri.

E.T.

Un grup de extraterestri viziteaza Pamantul, iar unul din ei se pierde si ramane izolat pe aceasta planeta. Extraterestrul este gasit de un baietel de 10 ani, Elliot. Curand cei doi incep sa comunice si leaga o prietenie mai putin obisnuita, in care E.T. invata multe despre viata de pe Pamant, iar Elliot despre adevaratele valori ale vietii si semnificatia prieteniei. E.T. doreste sa plece acasa, dar daca Elliot il va ajuta, isi va pierede noul prieten.

Schindler’s List

Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.

Jaws

In anul 1975, regizorul Steven Spielberg a ecranizat best seller-ul lui Peter Benchley, de o forta impresionanta si plina de suspans. Unul dintre cele mai mari succese din istoria filmului.
[td_smart_list_end]

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

2 thoughts on “[Recomandari] 10 filme regizate de Steven Spielberg

Lasă un răspuns