[Cronica de film] – Scurtcircuit (2017)

Scurtcircuit are o poveste de dragoste dintre doi tineri indragostiti si in acelasi timp un mesaj dur, iar cei care vor sa-l inteleaga sa ciuleasca bine urechile asupra acestui film chiar daca poate creea un impact emotional puternic.

Melania, o elevă de 15 ani, rămâne insarcinata cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiţi şi hotărăsc să dea copilul spre adopţie. Prin intermediul unui funcţionar abil găsesc „cadrul legal” pentru vânzarea bebeluşului către o familie de români stabiliţi în străinătate. La doar o zi după naşterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebeluşul este mistuit de flăcări.

Filmul este romanesc si are o distributie de exceptie si pe langa asta a fost realizat de regizorul Catalin Saizescu. Tot profitul care se va strange de pe urma biletelor de vizionare a acestui film se vor achizitiona incubatoare pentru copiii nascuti prematur din toata tara. Acestei campanii li s-a alaturat si Nadia Comaneci.

Pentru mine filmul a insemnat foarte multe. Practic m-au dat lacrimile si imi imaginam exact cam ceea ce ar fi simtit o mama cand isi pierde copilul in urma incediului din acea maternitate. Tinerii indragostiti sunt interpretati de actorii Maruca Baiasu si Manuel Nicolae, amandoi avand 15 ani. Chiar daca nu sunt fana a filmelor romanesti, acest film il recomand cu drag pentru ca mi-a placut enorm de mult. Filmul este bazat pe fapte 100% reale iar la sfarsitul filmului veti auzii piesa cantata de Goodbye to Gravity (tinerii din Colectiv). Vreau sa incercam sa aducem cat mai multi oameni sa vada acest film pentru ca merita si pe langa actorii mentionati mai sus fac parte : Maia Morgestern, Nicodim Ungureanu (pe care il stiti din Las Fierbinti), Claudiu Bleont, Silviu Biris, Paula Chirila, Doru Ana (din serialul Fructul Oprit) si Magda Catone.

Cativa actori din film impreuna cu regizorul Catalin Saizescu si sotia sa sunt plecati intr-un turneu prin tara pentru a promova filmul si daca ii prindeti cu siguranta nu veti regreta.

Written by

60   Posts

View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns