Premierele cinematografe ale lunii februarie

Luna februarie este dominata de ‘Fifty Shades Freed, ‘Every Day’ si continua in acelasi ritm cu filme care au fost nominalizate la Oscar printre care: ‘The Shape of Water’, ‘The Post’ si ‘Call me By Your Name’. Dar, surpriza vine de la Marvel cu productia ‘Black Panther’. Iata ce filme nu trebuie sa ratezi incepand de luna viitoare.

12 Strong (Ro Image) – 2 februarie

Bazat pe evenimente reale, 12 Strong urmărește povestea primei echipe a Forțelor Speciale desfășurate în Afganistan după tragicul atac asupra turnurilor gemene din 11 septembrie.

Soldații. Poveste din Ferentari (Micro Film) – 2 februarie

„Soldații. Poveste din Ferentari” spune povestea lui Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să-l ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație, în care Adi îl hrănește pe Alberto cu planuri improbabile de ieșire din sărăcie, iar Alberto pe Adi, cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.

The Star (InterCom Film) – 2 februarie

The Star este povestea măgarului Bo și a prietenilor săi, eroii anonimi ai primului Crăciun.  Bo, mic și curajos, visează la o viață dincolo de munca sa de la moara din sat.

The Death of Stalin (Odeon Film) – 2 februarie

Bazându-se pe romanul grafic al lui Fabien Nury și Thierry Robin, drama urmărește ultimele zile ale dictatorului sovietic și descrie haosul regimului după moartea sa din 1953, după 30 de ani de guvernare a Federației Sovietice.

All Money in the World (Verical Entertainment) – 2 februarie

Un film inspirat din fapte reale, „Pentru toţi banii din lume” îi aduce pe marile ecrane din 2 februarie pe: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg, sub îndrumarea legendarului regizor Ridley Scott. Răpirea adolescentului John Paul Getty al III-lea  are un efect devastator asupra mamei sale, Gail. Pentru a-și recupera fiul, Gail are o singură soluție la dispoziție: să-l convingă pe bunicul miliardar  să plătească răscumpărarea.

Proud Mary (InterCom Film) -2 februarie

Proud Mary urmărește povestea unei asasine plătite a cărei viață este dată peste cap după ce o misiune se sfârșește prost și ajunge să-și intersecteze destinul cu un tânăr băiat care trezește în ea instinctul matern latent. Mary este o femeie puternică care lucrează pentru o familie de crimă organizată din Boston, și a cărei viață se învârte în jurul misiunilor periculoase pentru care își pregătește armele cu atâta grijă.

 

Call me by Your Name (Intercom Film) – 9 februarie

Elio, un adolescent din anii ’80, plănuiește să-și petreacă vara, ca de obicei, în vila superbă a părinților săi, din nordul Italiei. Însă vizita celui mai nou asistent cercetător din echipa de arheologi a tatălui său îi provoacă sentimente neașteptate.

Fifty Shades Freed (Ro Image) – 9 februarie

Inceputul filmului prezinta nunta lui Christian si Anastasia si fericirea fara margini a celor doi care simt ca viata lor abia incepe si ca nimeni si nimic nu le poate rupe aceasta legatura bazata pe iubire neconditionata. Insa, indata ce cei doi se intorc din luna de miere si dau piept cu realitatea vietii de zi cu zi, realizeaza ca trebuie sa depuna eforturi uriase pentru a mentine iubirea vie si puternica in casnicie. Lui Christian ii este imposibil sa renunte la nevoia sa de a controla tot ce il inconjoara, iar Anastasia simte nevoia de a avea doza ei de libertate, ceea ce naste o serie de conflicte intre cei doi. Insa relatia celor doi este greu pusa la incercare, si, in special, sentimentele unuia pentru celalalt, cand ceea ce ar trebui sa fie cel mai frumos lucru pe care l-ar putea experimenta este, de fapt, cel mai respingator si mai de temut pentru Christian, intrucat simte ca lucrurile parca ii scapa de sub control.

Winchester (Vertical Entertainment) – 16 februarie

Inspirat din evenimente adevărate, filmul urmărește povestea lui Sarah Winchester, o femeie care după moartea bruscă a soțului și copilului ei, devine convinsă că este blestemată și începe să construiască Casa Winchester Mystery din San Jose, California, după consilierea cu un medium.

Black Panther (CineForum) – 16 februarie

Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther va face trecerea pe marele ecran în 2018. Pe numele său T’Challa, supereroul s-a născut în Wakanda, o țară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporații să nu-i exploateze vibraniumul, un prețios metal descoperit într-un meteorit. Moștenitor al tronului, T’Challa va trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul își va folosi inteligența, agilitatea și viteza ieșite din comun pentru a deveni unul dintre cei mai luminoși supereroi Marvel din toate timpurile, visând în același timp încontinuu la o reîntoarcere în țara de baștină.

Early Man (Vertical Entertainment) – 16 februarie

Plasat la începuturile civilizaţiei, când creaturi preistorice şi mamuţi lânoşi stăpâneau Pământul, Early Man spune povestea lui Dug şi a tovarăşului lui, Hognob, care se ridică în fruntea tribului lor împotriva lordului Nooth pentru a-şi salva căminul.

Phantom Thread (Ro Image) – 16 februarie

Stabilit în strălucirea Londrei postbelice din anii 1950, un producător de îmbrăcăminte este delegat să creeze haine pentru membrii înaltei societăți și ai familiei regale.

The Shape of Water (Odeon Film) – 23 februarie

The Shape of Water  este o poveste situată pe fundalul Războiului Rece, în America, în jurul anului 1963.

The Post (Vertical Entertainment) – 23 februarie

Steven Spielberg revine pe marile ecrane alături de Meryl Streep şi Tom Hanks cu „The Post: Secretele Pentagonului”, un film care aduce în prim plan subiectul controversat al unuia dintre cele mai mari scandaluri care au vizat vreodată Pentagonul.

Every Day (CineForum) – 23 februarie

Bazat pe aclamatul roman „Every Day”, un bestseller New York Times scris de David Levithan, filmul cu același nume spune povestea lui Rhiannon, o adolescentă de 16 ani care se îndrăgostește de o entitate misterioasă, pe nume „A”, care ocupă involuntar, dar inevitabil, în fiecare zi, corpul unui alt adolescent.

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns