„Război și pace” și „Sherlock” deschid seria premierelor BBC la FilmBox

850x850_RO_SHERLOCK_AND_WAR_AND_PEACE„Război și Pace” și „Sherlock” sunt producțiile BBC care deschid lista premierelor pe care FilmBox le-a pregătit abonaților săi din România, toamna aceasta. Cele două producții încep pe 3 septembrie la FilmBox Premium și, respectiv, FilmBox Extra HD.
În viziunea lui Andrew Davies (Pride and Prejudice, House of cards – 1990) și regia lui Tom Harper (Peaky Blinders), „Război și Pace” a fost cea mai așteptată premieră a anului 2016, de la producătorul BBC. Serialul reia linia acțiunii din romanul lui Lev Tolstoi, dar surprinde prin finalul neașteptat, diferit de cel imaginat de scriitorul rus. Producția – una dintre cele mai scumpe din istoria BBC, cu un buget de 10 milioane de lire – a fost nominalizată la premiile Emmy. Ea urmărește povesteaa trei tineri care, deși trăiau în vremuri de război, își doreau să descopere sensul profund al existenței. Pierre (Paul Dano) vrea să construiască o lume mai bună, Andrei (James Norton) își propune să „sape” dincolo de superficialitatea vieții, iar Natasha (Lili James) caută dragostea adevărată.
Miniseria, care se întinde pe parcursul a 6 episoade – insuficiente pentru cei care i-au prins gustul – a fost descrisă ca fiind „cel mai frumos lucru care s-a transmis vreodată la TV” (Daily Mail). Gillian Anderson, care interpretează rolul Annei Pavlovna, un personaj diferit de cele cu care ne-a obișnuit până acum, a declarat despre serial că este „O istorie foarte frumoasă, profundă și complexă. Cred că orice poveste care are abordează tema iubirii și a războiului va fi etern relevantă, indiferent de când este scrisă sau când are loc acțiunea.” Primul episod din „Război și pace” începe sâmbătă, 3 septembrie, pe FilmBox Premium, de la ora 20:00.
850x850_RO_SHERLOCK_2
Tot sâmbătă, 3 septembrie, dar pe FilmBox Extra HD, de la ora 22:00, începe a doua premieră a lunii septembrie, sezonul 1 al producției BBC cu peste 70 de premii internaționale, „Sherlock”. Contemporană și genială sunt cuvintele cu care criticii descriu această serie nominalizată la Globul de Aur. Inspirată din scrierile lui Arthur Conan Doyle, povestea acestui Sherlock modern se întinde pe parcursul a 3 episoade a câte 90 de minute fiecare.Benedict Cumberbatch, în rolul lui Sherlock, și Martin Freeman, ca Dr. John Watson, lucrează pentru a dezlega misterul unor crime în Londra zilelor noastre.
Benedict Cumberbatch, căruia rolul din Sherlock i-a adus premiul Emmy, a declarat despre producția BBC:

”Ce m-a atras încă de la început a fost scenariul incredibil. Există peste 230 de ecranizări ale lui Sherlock, dar ideea de a-l face contemporan cu noi mi s-a părut genială”. Sherlock este un personaj foarte interesant de jucat și este imposibil să nu te îndrăgostești de el.”

Alături de Cumberbatch, în „Sherlock” ne întâlnim și cu Martin Freeman (The Hobbit), câștigător al premiilor Bafta și Emmy pentru prestația sa din serial, în rolul lui Dr. Watson. „Inițial, o dramatizare modernă a lui „Sherlock” mi s-a părut o idee foarte proastă. Dar când am ajuns la pagina 2 a scenariului, am fost convins că este o capodoperă. Scris excepțional, te captivează cu totul”, a declaratFreeman. Serialul, pe care siteul rottentomatoes.com îl cotează cu un impresionat punctaj de 100%, începe pe 3 septembrie, la ora 22:00, pe FilmBox Extra HD.

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns