Cronica de film: Ghostbusters (2016)

ghostbusters-765550l-1600x1200-n-1951c0f5

  • Regia: Paul Feig
  • Scenaristi: Katie Dippold, Paul Feig
  • Distribuție: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones, Chris Hemsworth
  • Distribuitor: InterCom Film
  • Dată lansare: 29 iulie 2016
  • Sinopsis:  Vânătorii de fantome îşi face din nou apariţia mult-aşteptată, într-un format nou şi cu o distribuţie plină de personaje proaspete şi amuzante. La treizeci de ani de la momentul când filmul original al seriei a luat pe sus sălile de cinematograf din toată lumea, regizorul Paul Feig îşi prezintă viziunea sa asupra acestei comedii supranaturale, în compania unora dintre cei mai simpatici actori ai prezentului – Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones şi Chris Hemsworth. În vara aceasta ei vor descinde din marele ecran pentru a salva lumea!

 

”Safety lights are for dudes!”

‘Ghostbusters’ este un film ce a creat mare agitatie la aparitie fiind o trimitere la filmul original insa cu o actiune in care actorii principali sunt acum de sex feminin. Distributia este alcatuita din actrite comice care nici un moment, pe parcursul actiunii, nu tradeaza prin interactiunile lor ca totul nu ar fi natural in dialog, iar privitorul ajunge la concluzia ca au avut un moment foarte frumos la filmari.
Ca aparitii avem pe  Melissa McCarthy (care apare in Bridesmaids), insa celelalte personaje din distribuție sunt noi. O actrita noua este Leslie Jones, de care nu am auzit pana la acest film dar care a intrat in rol si a fost tare amuzanta. Am aflat mai tarziu ca a fost nevoita sa renunte sa mai apara si sa mai posteze pe Twitter dupa ce a fost marginalizata si criticata din punct de vedere rasial. Aceasta trecere de la distributia originala dominata de barbati la aceasta a fost una revigoranta, scotand in evidenta diferenta dintre perioade si evolutia sociala.

Nu este un film plictisitor, intriga fiind destul de simpla si directa, insa personajele sunt cele care o fac sa fie asa, inclusiv fantomele.  Acesta este presarat de efecte speciale uimitoare create pentru a va tine tensionati  la marginea scaunelor. Personal,nu recomand sa lasati copii sa se uite deoarece sunt unele scene foarte infricosatoare iar trecerea se face rapid de la astfel de scene la unele tare comice alcatuite din glume si expresii foarte bine interpretate de actori.
Acest film nu e un film pentru toate gusturile  , insa e plin de scene comic ecare te fac sa pleci de la film cu un zambet larg pe fata. Este un film la care vii sa te relaxezi si sa mai uiti de probleme cotidiene, iar ca si concluzie principala care se trage este ca si femeile pot face un film de actiune, acest lucru fiind dovedit.
Ghostbusters a intrat in cinematografe din 29 iulie, distribuit de InterCom Film.

Trailer

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns