[Cronica de film] – The Conjuring 2 (2016)

the-conjuring-2-950975l

  • Regia: James Wan
  • Scenaristi: James Wan,  Chad Hayes,  Carey Hayes,  David Leslie Johnson
  • Distribuție: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Wolfe, Frances O’Connor, Neal Parks
  • Distribuitor: Freeman Entertainment
  • Dată lansare: 1 iulie 2016
  • Sinopsis: Vera Farmiga şi Patrick Wilson revin în rolurile soţilor Warren care trebuie să investigheze unul dintre cele mai terifiante cazuri din profesia lor. Aceştia ajung în nordul Londrei pentru a ajuta patru copii şi mama lor care locuiesc într-o casă bântuită de spirite malefice terifiante.

Recenzie

The Conjuring 2 continua aventurile din 2013 (The Conjuring) ale investigatorilor Ed si Lorraine Warren. De data aceasta este vorba despre…nu va zic sa va duceti si voi, ca eu m-am dus.  Oricum, in rolurile principale sunt tot acceasi actori deci,  daca va era dor de ei, stati linistiti…sunt aceiasi.

Hai sa va zic exact cum am vazut eu filmul. In mare parte nu a venit cu nimic nou. adica chiar nimic fata de celelalte filme de groaza, e slabut. adica in afara de doua scene in care sari de pe scaun, nu prea ai ce sa vezi. e atat de previzibil, ca nu prea ai ce sa comentezi. Jucarii care se invart si care pastreaza „o parte a raului” am mai vazut, demonasi care folosesc fantome sau spirite care si astea se folosesc de oameni pentru a transmite un mesaj, vazut. cruci intoarse din pozitia lor fireasca prin care se marcheaza prezenta „raului”, iarasi, vazut. deci, elemente cu care „sa sperie” nu prea. Si e interesant ca nu prea ma uit la filme horror.

Insa, sunt atat de previzibile si slabe cele care tin de comercial – si prea mult de comercial, daca stam sa ne uitam prin box office- incat, nu ar trebui sa ai pretentii cand te duci la film. Ed si Lorraine vin pana la urma – dupa o viziune a Lorrainei despre Ed- in Nordul Londrei. Aici era casa in care demonasul stapanea – ca sa zicem asa- casa in care stateau cu chirie o mama cu 4 copii(2 fete si 2 baietei: Margaret, Janet, Billy si Johnny). Janet e copila de 11 ani prin care spiritul lui Bill Wilkins vorbeste. Spirit controlat si el de demonasul reprezentat de o calugarita – cam uratica pentru ce ar fi trebuit sa fie. ma mir ca Biserica de la Vatican nu a zis ceva sau  nu or fi vazut oamenii aia filmul.

Pana la urma, e aceeasi lupta dintre bine si rau, contra cronomentru… previzibil nu? Mie nu prea mi-a spus multe filmul. Daca nu-l vedeti nu e chiar o pierdere  insa, daca va incumetati sa mergeti, macar fiti deschisi. la tablouri  sau la viziuni ciudate. aka de pe calculator suprapuse.

”The Conjuring 2” intra in cinematografe din 1 iulie, distribuit de Freeman Entertainment.

Trailer

Articol scris de Simona Simionescu

Uneori gandurile vorbesc in locul meu. Alteori, faptele. Insa dincolo de toate, raman inima si mintea indreptate spre oameni. vad in arta un mijloc de exprimare in care omul ar trebui sa se regaseasca. Ma gasiti pe blogul meu Bazar dar si pe Facebook

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “[Cronica de film] – The Conjuring 2 (2016)

Lasă un răspuns