[Cronica de film] – Ex Machina (2015)

cblmIQ8

  • Regia : Alex Garland
  • Scenariu: Alex Garland
  • DistribuțieDomhnall Gleeson, Corey Johnson, Oscar Isaac, Alicia Vikander
  • Dată de lansare: 19 iunie 2015
  • Sinopsis Caleb, un programator de 26 de ani, angajat al celei mai mai companii de IT, câștigă o competiție internă care avea ca premiu o săptămână alături de Nathan, șeful extrem de retras al companiei, la reședința lui izolată din munți. Dar, când Caleb ajunge pe domeniul acestuia, descoperă că va fi nevoit să participe la un experiment fascinant, dar foarte bizar, în care va trebui să interacționeze cu prima inteligență artificială reală din lume, adăpostită de o superbă fată-robot.

Recenzie

Îmi plac filmele legate de inteligenţa artificială. Recomand, dacă sunteţi fani ai genului, A.I – Artificial Intelligence, un film din 2001 regizat de Steven Spielberg, în distribuţie fiind Haley Joel Osment şi Jude Law .De obicei, intră în discuţie, ideile de etică şi evlavie. Când, noi, oamenii ne confruntăm cu aceste idei, uneori suntem speriaţi şi nesiguri. Acest film dezbate foarte bine aceste aspecte.

Filmul începe atunci când Caleb, un programator de 24 de ani angajat al celei mai mari companii de I.T., câştigă o competiţie internă care avea ca premiu o săptămână alături de Nathan Bateman, şeful extrem de retras al companiei, la reşedinţa lui izolată din muţti. Caleb este programator pentru BlueBook şi Nathan este geniul companiei.
Curând, Nathan îi spune lui Caleb că este acolo pentru a testa inteligenţa artificială A.I. Acesta este numit testul Turing. În scopul de a trece testul, omul nu trebuie să creadă că interacţionează cu un computer. Caleb este încântat, dar încă nu a întâlnit-o pe Ava.
Ex-Machina-Download-Wallpapers
Ava este extraordinară după câteva ședințe, ea ocupând mereu gândurile lui Caleb. În cine va avea încredere Caleb? Este Ava capabilă de înşelăciune?
Oscar Isaac, în rolul super-geniului inventator, reuşeşte o intrepretare foarte bună. La fel şi Domhnall Gleeson, care-l interpretează pe Caleb, reuşeşte să transmită spectatorului sentimente contradictorii care se nasc în personajul interpretat. Foarte bune în interpretare sunt şi cele două femei distribuite în peliculă, Alicia Vikander, în rolul robotului Ava şi Sanoya Mizuna în rolul Kyoko, servitoarea lui Nathan. Finalul este unul neaşteptat lăsând posibilitatea realizării unei continuării.

Trailer

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns