[Cronica de film] – A Bigger Splash (2015)

 
a-bigger-splash-100837l-1600x1200-n-86271399

  • Regia: Luca Guadagnino
  • Scenariul:  David Kajganich
  • DistributieTilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes,Dakota Johnson
  • Distribuitor: OdeonFilm
  • Data lansare: 4 martie
  • Sinopsis: Filmul se învârte în jurul unui cuplu din înalta societate – un star rock faimos și un regizor (Schoenaerts și Swinton), care obține o vizită neașteptată de la un vechi prieten și fiica acestuia (Fiennes și Johnson) – ceea ce crează „un vârtej de gelozie, pasiune și, în cele din urmă, un pericol pentru toți cei implicați…”

Recenzie

A Bigger Splash spune povestea lui Marianne Lane (Tilda Swinton), o vedeta rock ce resimte trecerea anilor peste ea si prin urmare decide sa se relaxeze pe insula italiana Pantelleria cu prietenul ei Paul (Matthias Schoenaerts), un regizor. Vacanta lor este intrerupta brusc atunci cand fostul partener de viata al lui Marriane, Harry (Ralph Fiennes) ajunge si el pe insula impreuna cu fiica sa Penelope (Dakota Johnson).

O optiune interesanta a fost alegerea actritei Swinton in rolul lui Marianne care se recupereaza in urma unei operatii la corzile vocale. Am crezut ca asta va insemna ca nu isi va putea demonstra abilitatile actoricesti, dar lucrurile nu au stat asa. Ea reuseste sa transmita bine toate trasaturile ce-i contureaza personajul. Frustarea ei ca nu il poate face pe Harry sa taca este evidenta. Acest lucru combinat cu dorinta lui Paul de a nu intra in dispute verbale si aparentul dezinteres etalat de Penelope in aproape orice situatie inseamna ca Harry poate sa fie in centrul atentiei tot timpul.
Fiennes face aici un rol excelent desi  joaca rolul unei persoane enervante ce incearca sa evite intr-un mod disperat faptul ca nimanui nu-i mai pasa de el. Unul dintre lucrurile ce se aseamana cu filmul francez La Piscine realizat in 1969, ce sta la baza acestui film, este nuditatea intr-un mod ce mi s-a parut absolut gratuit. Nu a fost ceva ce sa se integreze prea bine cu scenariul sau sa fie ceva romantic.
Toate elementele ce fac ca un film sa fie considerat bun, sunt prezente aici – actori buni ce isi interpreteaza ideal personajele, scene superbe, si un scenariu ce se dezvolta intr-un mod interesant – ii lipsesc totusi cateva elemente ca sa fie un film perfect dar cred totusi ca este un film bun si se merita sa il vedeti.

A Bigger Splash intra de azi in cinematografe si este distribuit de OdeonFilm.

Trailer

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns