[Recomandare] The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst (2015)

 
1280x720-kRw

  • Gen: Documentar
  • Regizor: Andrew Jarecki
  • Distributie: Robert Durst, Andrew Jarecki, Gary Napoli

Acest serial de tip documentar este alcatuit din sase episoade, iar pe masura ce ajungi spre final devii mai captivat si interesat de toate evenimentele ce se desfasoara in fata ochiilor tai.
Mie una, imi plac foarte mult acest tip de documentare ce reusesc sa transpuna fidel pe ecran, de cele mai multe ori, lucrurile rele prezente in societatea noastra. Aceste lucruri exista desi noi poate nu vrem sa le observam si sa le constientizam si prin urmare sa limitam pe cat posibil aparitia lor.
Andrew Jarecki realizatorul acestui documentar este si regizorul filmului All Good Things (2010), film tot despre viata lui Robert Durst in a carui distributie ii regasim pe actorii Ryan Gosling, Kirsten Dunst sau Frank Langella. Acest lucru ne arata implicarea sa si dorinta de arata la cat mai multa lume acest caz iesit din comun.
Robert Alan Durst s-a nascut pe 12 aprilie 1943 in New York. Tatal sau este Seymour Durst iar fratele sau, pe care il uraste cu patima inca de la varsta de 5 ani, este Douglas Durst. Familia Durst este o familie puternica prin averea pe care o detin ce o plaseaza in top 5 din Manhattan.
Primul caz pentru care a fost pornita o ancheta impotriva lui este disparitia sotiei sale Kathle (Kathie) McCornack, in 1982. Cel de-al doilea caz este moartea bunei sale prietene Susan Berman in anul 2000 in California. Iar ultimul caz, cel putin dintre cele cunoscute pana in acest moment, este moartea vecinului sau Morris Black in Texas, 2001. Solutia tuturor aceste anchete intarzie sa apara si pana acum, doar una dintre fiind solutionata anul trecut chiar cu o zi inainte de finalul acestui documentar.
Durata si evenimentele care s-au desfasurat in timpul acestor anchete sunt absolut socante si ne fac sa ne gandim in ce societate traim cu adevarat. Puterea adusa de bani pare sa fie mai presus de orice, iar cei care detin aceasta putere ii pot sfida cu usurinta pe cei care nu au bani.
Acest documentar pune cap la cap mai multe dovezi, care erau existente dar probabil nu s-a vrut sa fie descoperite, iar concluzia nu intarzie sa apara.
Asa cum se intampla in multe filme sau seriale pe care le urmaresc gasesc cate o piesa care sa imi ramana in minte, cazul de fata nu face exceptie prin melodia Fresh Blood de Eels prezenta in intro.
Recomand ”The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst” pentru ca este un documentar special, foarte bine realizat, ce iti ofera o imagine foarte fidela si realistica asupra lucrurilor, aparent inimaginabile, ce se petrec in societatea in cate traim cu totii si, nu in ultimul rand, pentru dedicatia si pasiunea de care au dat dovada realizatorii acestui documentar.

Trailer

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

Lasă un răspuns