[Cronica de film] – The Big Short (2015)

The Big Short spune povestea adevarata a catorva oameni care au prezis criza economica mondiala din 2008, si au decis sa profite de acest lucru pentru a face bani si a deveni bogati.

In distributie ii regasim pe Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, si Brad Pitt si chiar daca Bale este nominalizat la premiile Oscar pentru rolul sau impecabil interpretat, Carell reuseste in unele momente sa fure atentia prin furia si trairile intense exprimate de personajul sau. Ryan Gosling nareaza povestea,  el este folosit drept liantul intre film si audienta, explicand termenii bancari si jargonul folosit.

Filmul incearca sa faca o tema placuta din una plictisitoare, cum este domeniul bancar, si reuseste in mare parte. Face acest lucru prin glume, aparitii ale unor celebritatii si prin pur si simplu constientizarea  faptului ca abordeaza o tema plictisitoare. Multe dintre glumele folosite sunt foarte bune si spumoase, si reusesc sa mascheze drama din spatele lor. Mai mult decat atat, personajele interactioneaza cu camera si ne arata diferentele existente intre realitate si film. Totodata, ne mai sunt aratate si gandurile pe care le au personajele in unele momente, iar acest lucru face filmul si mai placut.

Adam McKay alege sa foloseasca o metoda de realizare a filmului similara cu cea a unui documentar in unele momente, cu multe cadre de aproape cu personajele din film. Este un pic ciudat la inceput, dar cu trecerea timpului  m-am obisnuit, si a inceput sa imi placa aceasta metoda folosita de regizor.

Scenaristii au facut o treaba minunata, si este un exemplu de cum un subiect aparent neinteresant si plictisitor poate fi transformat intr-o poveste buna si foarte interesanta nominalizata la premiile Oscar.

RegiaAdam McKay

Scenariul:  Adam McKay, Charles Randolph

Distributie:  Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt

Sinopsis: Când patru outsideri observă ceea ce marile bănci, media și guvernul refuză să vadă, și anume, iminența colapsului economiei globale, au o idee de geniu: să parieze împotriva băncilor. Investițiile lor extrem de îndrăznețe îi vor duce în culisele sumbre ale sistemului bancar, unde vor fi nevoiți să se îndoiască de oricine și de orice.

The Big Short intra de azi in cinematografe si este distribuit de Ro Image

Trailer

Written by

543   Posts

“Because we all need to believe in movies, sometimes.”
View All Posts
Follow Me :

One thought on “[Cronica de film] – The Big Short (2015)

Lasă un răspuns